SLANI NAMAZ

Kod pripreme džema od patlidžana veliku ulogu igraju začini, nemojte se bojati dodati ih

 Berislava Picek/Cropix/
Hladan džem poslužite na prepečenom kruhu uz dodatak nasjeckanog svježeg vlasca

Trebat će vam:

750 - 800 g patlidžana
3 češnja češnjaka
2 glavice luka
žličica mljevene dimljene paprike
prstohvat mljevenog kumina
prstohvat mljevenog čilija
sol i papar
150 ml kvasine
100 g smeđeg šećera
ulje za prženje
svježi vlasac

Priprema:

U veću posudu dodajte ulje i sitno nasjeckani luk. Pržite dok luk ne postane staklast. U međuvremenu očistite češnjak i sitno nasjeckate. Patlidžan dobro operite, osušite ga s vanjske strane papirnatim ručnikom i narežite na kockice. Nije potrebno guliti kožu. Luku dodajte usitnjeni češnjak i vrlo kratko pirjate, maksimalno pola minute. Dodajte na kockice narezani patlidžan. Pržite dok sastojci malo ne omekšaju. Dodajte začine, sol, papar, dimljenu mljevenu pečenu papriku, kumin i čili. Dobro promiješajte. Dodajte kvasinu i smeđi šećer. Kuhajte na laganoj vatri dok sastojci ne omekšaju, a tekućina ispari, oko pola sata do četrdeset minuta. Još topli džem stavite u steriliziranu teglicu. Čuvajte u hladnjaku s obzirom na to da nema konzervansa. Hladan poslužite na prepečenom kruhu uz dodatak nasjeckanog svježeg vlasca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. studeni 2024 22:46