Trebat će vam:
1 veliki patlidžan
230 g cherry rajčica
4 režnja češnjaka
60 ml maslinova ulja
pola žličice soli
2 žličice svježe naribane korice limuna
200 g grčkog jogurta
3 žlice svježeg peršina
začinska mješavina prema želji
kruh
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 °C. U zdjeli pomiješajte patlidžan narezan na ploške, prepolovljene rajčice i češnjak s maslinovim uljem, soli i paprom. Stavite povrće na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite 35-40 minuta, a na pola pečenja preokrenite. Izvadite iz pećnice, malo ohladite i stavite smjesu u blender i usitnjavajte. Pospite žličicom začinske mješavine i usitnjavajte dok ne dobijete kremasti namaz. U maloj posudi pomiješajte koricu limuna s jogurtom i dobro promiješajte. Na kriške tostiranog kruha prvo stavite žlicu grčkog jogurta, a zatim namaz od patlidžana. Pospite nasjeckanim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....