Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 30 g maslaca
- 2 luka, oguljena i sitno narezana
- 4 velika slatka krumpira, oguljena i narezana na šnite
- 125 ml suhog bijelog vina
- voda koliko bude potrebno
- mali prstohvat soli
- 1 lovorov list
- 45 ml creme fraiche
- 30 g slanog masalca
- 200 g gaude
- 20 ml vrhnja s niskim udjelom masnoće
Priprema
1. korak
U loncu rastopite maslac. Dodajte luk i pirjajte dok ne postane zlatan. Dodajte krumpir i bijelo vino. Smanjite vatru i kuhajte dok se tekućina u loncu ne smanji za pola.
2. korak
Dodajte dovoljno vode da se prekrije krumpir. Dodajte lovorov list i sol i kuhajte dok se krumpir ne počne raspadati (oko 20 minuta). Postoji mogućnost dodavanja još vode u lonac ako brzo ispari a krumpir nije kuhan.
3. korak
Izvadite lovorov list i miksajte smjesu u multipraktiku dok ne postane glatka. Dodajte maslac i creme fraiche.
4. korak
Nježno umiješajte gaudu u juhu i miješajte ju dok se ne rastopi. Ako je potrebno, nadodajte još začina i servirajte s vrhnjem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....