Trebat će vam:
2 žlice maslaca
4 mlada luka
1 crvena paprika
4 stapke celera
450 g krumpira
4 šalice svježeg kukuruznog zrna (odrezanog od 6 do 8 klasova)
1 list lovora
1 l pilećeg temeljca
2 žličice soli
450 ml mlijeka
crni papar
kiselo vrhnje za posluživanje
Priprema:
U velikom loncu otopite maslac na srednje jakoj vatri. Dodajte usitnjene lukovice mladog luka, narezanu papriku i celer. Kuhajte uz povremeno miješanje dok povrće ne počne omekšavati, oko 10 minuta. Umiješajte prethodno skuhani, oguljeni i narezani krumpir, 2 šalice kukuruza, lovorov list, temeljac i sol. Pustite da prokuha. Smanjite vatru i kuhajte uz povremeno miješanje 15 minuta. U blenderu usitnite preostale 2 šalice kukuruza s mlijekom. Umiješajte pire od kukuruza u juhu i dodajte crnim papar. Kuhajte dok se juha malo ne zgusne, do 10 minuta. Ukloniti lovorov list i umiješajte usitnjeni zeleni dio mladog luka. Ako koristite, svaku porciju doradite s malo kiselog vrhnja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....