SKUHAJ JUHU

Gusta juha od cvjetače i krumpira bit će lagan, ali zasitan ručak usred tjedna

 Robynmac/Getty Images/istockphoto
Osim krumpira i cvjetače, trebat će vam još sam luk, češnjak, temeljac i začini

Trebat će vam:

1 glavica cvjetače

3 manja krumpira

glavica luka

4 režnja češnjaka

500 ml povrtnog temeljca

maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

Na maslinovom ulju pirjajte usitnjeni luk desetak minuta. Dodajte dva sitno sjeckana režnja češnjaka, pirjajte još minutu pa dodajte na kockice narezan krumpir, a zatim i cvjetaču. Krumpir je najbolje nasjeckati na sitnije, a cvjetaču na krupnije kako bi se skuhali u isto vrijeme. Pirjajte pet minuta pa sve zalijte temeljcem, začinite soli i paprom i kuhajte dok povrće ne omekša. Dok se juha kuha, u posudi pomiješajte 4-5 žlica maslinova ulja, dodajte protisnuta 2 režnja češnjaka, sol i papar. Kada je povrće omekšalo, prebacite ga u blender i napravite krem juhu. Začinite po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 06:33