Trebat će vam:
1 veliki luk
2 žlice maslinova ulja
3 režnja češnjaka
2 stapke celera
2 mrkve
1 žličica sjemenki kumina
pola žličice cimeta
pola žličice kurkume
1 žličica dimljene paprike
pola žličice čili pahuljica, po želji
5 rajčica
1 l povrtnog temeljca
200 g oprane crvene leće
1 žlica harisse
1 limenka slanutka
vezica svježeg korijandera
1 žličica soli
Priprema:
U veliku tavu stavite maslinovo ulje i usitnjeni luk te ga pecite na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Dodajte na ploške narezani češnjak te na kockice narezani celer i mrkvu. Promiješajte da se sve sjedini i pecite 2-3 minute. Dodajte začine i miješajte. Zatim dodajte nasjeckane rajčice i kuhajte dok malo ne omekšaju. Dodajte temeljac, leću i harissu. Pirjajte 10 minuta poklopljeno, zatim maknite poklopac i pirjajte još 10 minuta. Dodajte slanutak i usitnjeni korijander, promiješajte da se sjedini. Dobro začinite i poslužite uz kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....