KUHAJ PAMETNIJE

Gusta juha od leće i slanutka jednostavna je za pripremu, a zasitna i jeftina opcija za ručak

 Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Sastojke uvijek možete prilagoditi vlastitim željama i potrebama pa tako kombinaciju možete i pojednostavniti, a na kraju juhi možete dodati i žlicu grčkog jogurta

Trebat će vam:

1 veliki luk

2 žlice maslinova ulja

3 režnja češnjaka

2 stapke celera

2 mrkve

1 žličica sjemenki kumina

pola žličice cimeta

pola žličice kurkume

1 žličica dimljene paprike

pola žličice čili pahuljica, po želji

5 rajčica

1 l povrtnog temeljca

200 g oprane crvene leće

1 žlica harisse

1 limenka slanutka

vezica svježeg korijandera

1 žličica soli

Priprema:

U veliku tavu stavite maslinovo ulje i usitnjeni luk te ga pecite na srednje jakoj vatri dok ne omekša. Dodajte na ploške narezani češnjak te na kockice narezani celer i mrkvu. Promiješajte da se sve sjedini i pecite 2-3 minute. Dodajte začine i miješajte. Zatim dodajte nasjeckane rajčice i kuhajte dok malo ne omekšaju. Dodajte temeljac, leću i harissu. Pirjajte 10 minuta poklopljeno, zatim maknite poklopac i pirjajte još 10 minuta. Dodajte slanutak i usitnjeni korijander, promiješajte da se sjedini. Dobro začinite i poslužite uz kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. listopad 2024 16:05