7 JELA ZA 7 DANA

Ovog tjedna kuhamo junetinu s graškom na žlicu, pitu s bučom, piletinu s pršutom i njoke s gljivama

Osim toga, na našem tjednom meniju nalaze se i jednostavna tjestenina, hrskavi krumpir i riblji burger

Prvi pravi hladan ponedjeljak ovog listopada dočekujemo jednostavnom, ali dovoljno kremastom i utješnom tjesteninom, a zatim, dan kasnije, radimo i zdrobljene, pečene krumpire. Sredina radnog tjedna vrijeme je za ručak na žlicu pa tako radimo junetinu s graškom i mrkvom, a za ostatak tjedna isplanirali smo pripremu njoka s lukom i gljivama, ribljeg burgera, pite s bučom i pilećih prsa u pršutu. Recepte potražite u nastavku.

PONEDJELJAK

Priprema tjestenine s limunom, bosiljkom i sirom neće vam oduzeti previše vremena, neće vam trebati čak niti posebni sastojci, a bit će toliko ukusna da ćete je vrlo vjerojatno poželjeti ponoviti. Dovoljno je kremasta i utješna za prve hladne dane, a istovremeno podsjeća i bezbrižno ljeto iza nas.

TJESTENINA S BOSILJKOM, LIMUNOM I SIROM

image
Victoriya Statnykh/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Ne znamo postoji li išta bolje od vrućeg, slasnog krumpira na jesenski dan. U ovo jelo mogli biste se zaljubiti na prvi zalogaj, a poslužiti ga možete samostalno ili kao prilog dobrom odresku ili drugom mesnom, ribljem ili povrtnom jelu.

ZGNJEČENI PEČENI KRUMPIR

image
From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Sredinu radnog tjedna rezervirali smo za pripremu junetine ne žlicu. Spajamo je s mrkvom i graškom i poslužujemo uz topli ili tostirani kruh. Napravite li veću količinu ovog jela, vrlo lako može biti i ručak za dva dana.

JUNETINA S GRAŠKOM NA ŽLICU

image
Tetiana_chudovska/Getty Images

ČETVRTAK

Preskočite guste i teške umake i njoke ovog puta napravite na jednostavniji, a jednako ukusan način. Spojite ih s gljivama i lukom i poslužite uz zdjelu sezonske salate.

NJOKI S GLJIVAMA I LUKOM

image
Barol16/Getty Images/istockphoto

PETAK

Za ovu pitu neće vam trebati kalup već samo klasična posuda i papir za pečenje i bit će daleko jednostavnija za pripremu od klasične pite. Napravite prhko tijesto pa ga napunite sjajnom kombinacijom buče, fete i luka.

GALETTE S BUČOM

image
From_my_point_of_view/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Umjesto klasičnog pečenja u pećnici, ribu ispecite na tavi pa je upakirajte u meka peciva i začinite kremastom salatom. Nakon ovakvog ručka, vjerujemo da će svi za stolom polizati prste.

RIBLJI BURGER

image
Boytsov/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Umjesto na klasičan način, pileća prsa ovog puta pripremite tako da ih stavite u slanu vodu, a zatim ispečete s pršutom. Poslužite ih omiljeni prilog i veliku zdjelu zelene salate.

PILETINA S PRŠUTOM

image
Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 04:23