NA ŽLICU

Danas kuhamo bogato, gusto varivo od junetine s vinom, mrkvom i graškom

 Tetiana_chudovska/Getty Images
Ovo jelo nešto je između dobrog variva i gulaša i najbolje se slaže uz svježi ili tostirani kruh

Trebat će vam:

500 g juneće lopatice

2 veća luka

2 režnja češnjaka

2 mrkve

1 crvena paprika

200 g graška

žličica dimljene crvene paprike

150 ml bijelog vina

lovorov list

sol i papar

5 žlica suncokretova ulja

kajenski papar

2 žlice pirea od rajčice

svježi peršin

Priprema:

Meso narežite na jednake kocke, posolite ga i prepecite na zagrijanom ulju. Pečenom mesu dodajte sitno sjeckani luk i mrkvu pa kratko pržite. Podlijte bijelim vinom, koje može zamijeniti i povrtni temeljac ili voda. Dodajte sol, papar, lovorov list i dimljenu crvenu papriku te pirjajte dok meso ne omekša, otprilike sat i pol na laganoj vatri. Kad meso omekša, dodajte na kockice narezanu papriku, grašak, i pire od rajčice. Kratko prokuhajte i na kraju dodajte sitno sjeckani peršin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 17:43