Dobra ideja

Pitu sa sirom i blitvom možete jednostavno ispeći i u tavi, bit će jednako ukusna

 Esin Deniz/Getty Images/istockphoto
Mnogi misle da se pite obavezno moraju peći u pećnici, ako to i jest istina kod nekih savijača, s ovom nećete pogriješiti ako napravite izuzetak

Priprema: 20 minuta • Pečenje: 30 minuta • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

1 pakiranje kora za savijače
500 g blitve
100 g kozjeg ili drugog sira po želji
3 režnja češnjaka
sol i papar
maslinovo ulje

Priprema:

Veliku posudu za pečenje premažite maslinovim uljem. Na to stavite jednu koru za savijače, premažite je pa preklopite drugom korom. Ponovno je premažite i preklopite trećom korom. Na to dodajte ocijeđenu blitvu koju ste najprije očistili, a zatim kratko pirjali na maslinovu ulju s protisnutim češnjakom. Pospite sirom, začinite soli i paprom. Prekrijte korom za savijače, premažite je maslinovim uljem, dodajte drugu koru, ponovno je premažite uljem, a onda dodajte i treću koru i premažite je uljem. Pospite soli i pecite na 200 stupnjeva 30-ak minuta. Manje komade ove pite možete peći i na tavi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. listopad 2024 00:54