Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 šalica kuhanog slanutka
- 1 patlidžan
- 5-6 cherry rajčica
- 1 manja crvena paprika
- bosiljak
- 1 luk
- peršinov list
- 2 češnja češnjaka
- sol i papar
- kokosovo ulje
- bijeli ili tamni kruh
Priprema
1. korak
Na kokosovom ulju zažutite luk, pa dodajte na male kockice narezanu papriku, patlidžan, te cherry rajčice. Dinstajte dok povrće ne omekša, a na pola kuhanja dodajte kuhani slanutak, peršinov list, bosiljak i sitno sjeckani češnjak. Posolite i popaprite.
2. korak
Kada povrće omekša i spoji se u gustu smjesu, promiješajte i maknite s vatre te poslužite na kratko prženim šnitama kruha koje pečene natrljajte češnjom češnjaka. Pokapajte maslinovim uljem, a ako želite po povrću možete naribati i meki masni sir ili staviti na svaku šnitu po plošku mozzarelle pa sve zapeći u pećnici.
Savjet: s ovim povrćem će se se slagati i tikvice, možete dodati i koju maslinu, a ako volite pikantno, dodajte malo ljute papričice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....