Idealno za šetače

Uskoro se kod Maksimira otvara nova slastičarnica posvećena omiljenoj francuskoj slastici

Delikatni šareni macaronsi uskoro će se moći kušati na novoj lokaciji u gradu

Ovih nas je dana na društvenim mrežama obradovala vijest da se uskoro otvara nova lokacija popularne slastičarnice Macarons by Marija. Podsjetimo, talentiranu slastičarku Mariju Jelačić upoznali smo još 2018. godine kada je u Ulici grada Vukovara broj 249, nedaleko od križanja s Avenijom Marina Držića, držala mali, ali dražestan dućan Macarons posvećen upravo toj popularnoj francuskoj slastici - delikatnim macaronsima.


image
Krasnodar Persun/Cropix

Inače je Marija svoje znanje stjecala u kuhinji Dubravkina puta uz Roberta Bašića, kao i u neprežaljenoj slastičarnici Mak na konac Petre Jelenić. Nakon uspjeha njenih macaronsa, dućan je prvo preselila u veći prostor, a zatim unaprijedila u slastičarnicu u koju gosti mogu doći, sjesti i uživati u kavi i raznim okusima tih dopadljivih kolačića.

Ubrzo je svoju ponudu proširila i na druge torte i kolače kao što su tartovi, choux deserti od kuhanog tijesta i slično, no i dalje su macaronsi glavni fokus njena poslovanja.

Trenutna lokacija Macarons by Marija je u zagrebačkoj Baštijanovoj ulici na kućnom broju 17, a novootvorena slastičarnica nalazit će se u sjevernom dijelu Zagreba, odnosno u Dobrom dolu kod Maksimira, što je idealna pozicija za sve šetače koji će se, nakon uživanja u parku, moći počastiti i nekom slasticom.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
31. ožujak 2024 12:47