Prolazeći centrom grada ovih smo dana zalutali u dvorište hotela Jägerhorn u zagrebačkoj Ilici i naišli na pomalo skriven, a svakako pažnje vrijedan adventski kutak. Zašto? Zato što ovdje nema gužve, atmosfera je više nego dobra, a hrana još bolja. Ovdje ćete, naime, naći jednu kućicu s hranom, i to onu restorana Barrel, dvije kućice s pićem, dovoljno stolova za kojima u miru možete uživati u hrani i piću, a pritom se nećete neprestano osvrtati i laktovima sudarati s drugima koji su ovdje iz istog razloga.
Na Barrelovoj kućici, koja se nalazi na putu prema Gornjem gradu, pojesti možete nekoliko različitih jela, među kojima se nalaze buncek štrudla s otkoštenim buncekom, kobasica u pecivu, pašticada u street food varijanti, burger te malo drugačija štrudla od jabuke. Odabrali smo prva tri slana jela te štrudlu i odmah po kušanju štrudlice s buncekom proglasili apsolutnim favoritom.
U pitanju je jelo koje spaja otkošteni buncek i krumpir upakirane u domaće vučeno tijesto, a poslužuju ga uz umak od hrena i kupus salatu. Cijena jela je 7 eura, što nam se čini poštenim za dovoljno zasitnu porciju moćnog, taman slanog bunceka u malo drugačijoj formi od one na koju smo navikli. Hrskave izvana, mekane, gotovo kremaste iznutra, ove štrudlice naša su topla preporuka ako se ovih dana nađete na Adventu u prolazu.
Kobasicu poslužuju s umakom s ukiseljenom gorušicom, hrskavim lukom i kupusom, cijena je 6,50 eura i u pitanju je zbilja obilna porcija koja će zasititi i one jako gladne, dok je pašticada od mekih komadića junećih obraza s njokima od buče, pestom od sušenih rajčica, mousseom od paškog sira i korabicom konkretno toplo jelo koje može biti dobra zamjena za ručak ili večeru. Cijena je 11,50 eura.
Posebno nam se svidjela i štrudla od jabuke s karameliziranim jabukama, domaćim tijestom koje između slojeva sadrži kombinaciju meda i maslaca i koja cijelom jelu daje posebnu toplinu, a sve zajedno poslužuju s kremom od vanilije i tonke te sladoledom od cimeta. Osim što izgleda prilično elegantno, posebice s obzirom na to da je u pitanju jelo s adventske kućice, ovaj desert jedan je od boljih koje smo ove godine na zagrebačkom Adventu imali prilike kušati. Porcija je poveća, vrlo lako je možete podijeliti i na dvije osobe, a cijena je 8 eura.
Osim hrane, ovdje možete popiti i kuhano vino ili gin, prošetati stepenicama do Gornjeg grada ili se zadržati u dvorištu hotela Jägerhorn i u pomalo čarobnom ambijentu uživati u skrivenom dijelu užurbanog, gužvovitog Adventa. Više informacija potražite na društvenim mrežama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....