OD 3 DO 8 EURA

Dvije totalno drugačije pite od jabuke, fritule i topli desert sa sladoledom, ovo su naši slatki adventski favoriti

Ako preskačete kobasice, pizze i burgere, počastite se slatkim. Ponuda je zbilja šarolika, a mi preporučujemo ovih šest slastica

Zagrebački Advent traje još zbilja kratko pa, ako još niste obišli sve lokacije, a planirate, sada je pravo vrijeme da to učinite. Osim zbilja velike ponude slanih jela, među kojima smo već izdvojili svoje favorite i pronaći ih možete ovdje, i ponuda deserata prilično je široka. Uz klasične fritule, nude se tako i azijski specijaliteti i dobre štrudle. U nastavku izdvajamo šest deserata koji su nam se svidjeli najviše.

DVA FAVORITA ZA ONE KOJI JAKO VOLE PITU OD JABUKE

Pita od jabuke mnogima je vječni favorit kada su u pitanju deserti, a odlične primjerke ove smo godine pronašli na adventskim kućicama Art of Bar na Slatkom Zrinjevcu, za koji ih radi ekipa iz Proofa 33 i koje dolaze u povećoj porciji, te na Barrelovoj kućici na Adventu u prolazu. Tamo, pak, štrudlu rade na totalno drugačiji način. Slojeve tijesta koje rade sami premazuju maslacem i medom, a uz toplu štrudlu poslužuju i kremu od vanilije i tonke te sladoled od cimeta. Topla preporuka!

Cijena pržene štrudle s alkoholnom kremom i grožđicama na kućici Art of Bar je 5 eura, dok će vas na Barrelovoj kućici konkretna porcija koštati 8 eura. Više o ponudi hrane na Advetu u prolazu pročitajte ovdje.

image
Nera Simic/Cropix
image
Privatna arhiva

ZA ONE KOJI NE MOGU BEZ SLADOLEDA

Jedan od najvećih favorita ovogodišnjeg Adventa, kada su u pitanju slani, a i slatki zalogaji, svakako je kućica Vida Nikolića na Oleander terasi hotela Esplanade. Tamo smo pojeli odlična parena jela, shumai i bao buns, a posebno nam se svidio japanski punjeni vafl obanyaki s ananasom, koji se na Nikolićevoj kućici u sklopu Fooling Around adventskog festivala može kupiti u kombinaciji sa soft serve sladoledom. Cijena samog vafla je 3 eura, a u kombinaciji sa sladoledom 5 eura.

image
Sandro Sklepić

FRITULE ZA KLASIČARE

Onima koji su uvijek u potrazi za dobrim fritulama, preporučili bismo kućicu Sugar Daddy by Luka Holjevac na Zrinjevcu. Od svih koje smo isprobali, Lukine su bile zbilja lagane, prozračne i mogli smo pojesti više od tri komada. Nude ih uz različite preljeve, ali najbolja opcija je samo klasični šećer u prahu. Cijena porcije fritula na ovoj kućici je 4 eura.

image
Nera Simic/Cropix

TOTALNI HIT NA ZRINJEVCU

Na Slatkom Zrinjevcu čeka vas i Mali bao ekipe iz KAI Street Fooda. U pitanju je bao bun pecivo u koje dodaju mousse od bijele čokolade, karamelu od lješnjaka i na kraju sve posipaju tostiranim lješnjacima. Lagano, kremasto, jako ukusno i zasitno. Samo, pripazite i u ovom desertu obavezno uživajte koristeći se priborom (vilicom, a može i nožem), da krema ne bi završila na jakni i rukavicama. Cijena ove slastice je 5 eura.

image
Nera Simic/Cropix

ZA LJUBITELJE SLASNOG

U slučaju da vam ipak najbolje odgovara atmosfera na Fuliranju, na Strossmayerovom trgu, ne propustite svratiti na kućicu Boogie Laba. Tamo smo, naime, ove godine isprobali odlične cronuts (kombinacija kroasana i donuta) te toplo preporučujemo onaj s karamelom i kikirikijem. Najbolje od svega, uz ovu zasitnu, prženu slasticu, neće vam trebati čak niti glavno jelo. Cijena je 6 eura. Više pročitajte ovdje.

image
Nera Simic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 14:50