Chefovi Matija Bogdan i Matija Pavlic samo za čitatelje Dobre hrane donose recepte za jela koja će biti više nego dobar dodatak svakom kućnom Treš partyju, kako od milja zovu čakovečki tulum svih tuluma - A Blast from the Past. U nastavku je najslađi od svih koje su pripremili - recept za slatke pohance s jabukama iz pećnice, uz koje su poslužili i umak od, kako kažu, poparjenog grozdja.
Trebat će vam:
3 jaja
½ kg mliječnog kruha
7 g cimeta
3 jabuke
50 g šećera
Za preljev:
2 šake crnog grožđa
100 g crnog vina
50 g šećera
Priprema:
Napravite smjesu od jaja, šećera i cimeta i u nju umačite debele kriške kruha. Pustite da stoji 5 do 10 minuta, ali pripazite da se kruh ne raspadne. Jabuke ogulite i naribajte, pustite da kratko stoje kako bi pustile višak tekućine. Kruh stavite u posudu za pečenje koju ste premazali maslacem. Po njemu rasporedite ribane jabuke i pecite na 180 stupnjeva 30-ak minuta il dok ne poprimi zlatnu boju. Za to vrijeme napravite umak od grožđa. U manju posudu stavite grožđe, crno vino i šećer pa kuhajte dok ne dobijete gusti umak. Poslužite s komadićima kolača.
Cijelu priču o najvećem čakovečkom tulumu i više recepata, kao i druge dobre savjete, priče i recepte, potražite u novom broju magazina Dobra hrana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....