Kako smo pisali početkom godine, krajem studenog na polukatu tržnice Dolac zatvoreno je popularno mjesto za gablec - Kotlić kod Draža. Time je, prisjetimo se, nestao i jedini lokal u sklopu same tržnice gdje se mogao pojesti topli obrok po pristupačnim cijenama.
U razgovoru za Dobru hranu, vlasnik lokala Dražen Golik, nakon što smo na Dolcu čuli da uskoro otvara lokal, potvrdio je kako će na istom mjestu uskoro ponovno nuditi domaću kuhinju po pristupačnim cijenama.
Nekad su se, naime, ovdje pripremala jela poput sarme, plućica na kiselo, lignje s krumpirom, pohani oslić, grah s kobasicom i druga među Zagrepčanima tražena gablec jela, a sad će ponuda biti i dodatno proširena.
Kad otvori vrata Kotlića kod Draža u ponedjeljak 2. listopada, staro-novo mjesto na polukatu zagrebačke tržnice Dolac imat će i dvostruko više mjesta nego nekad. Od tadašnjih 12, 13 sada je kapacitet dostatan za 30 ljudi, rekao nam je Golik.
Vjerne posjetitelje će, kao i gazdu lokala, razveseliti da je prostor u međuvremenu i adaptiran, a radit će od 9 do 15 sati svaki dan, osim nedjelje i na praznike.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....