PRAVI HIT

Ova 93-godišnja YouTube zvijezda kuha skromno i jednostavno, a na sve ju je nagovorio unuk

Great Depression with Clara Facebook Page
 Great Depression With Clara Facebook Page
Njezin YouTube kanal nosi naziv Great Depression Cooking i upravo je razdoblje Velike gospodarske krize njezina najveća inspiracija

Kuhanje je počela snimati na nagovor svog unuka Christophera, a ubrzo zatim, nakon što je više od dva milijuna korisnika pogledalo njezin prvi video, postala je prava kulinarska zvijezda YouTube-a. Inspiraciju za jela Clara Cannucciari crpi iz doba Velike gospodarske krize kada se kuhalo skromno i od onoga što se imalo, a osim kuhanja, na njezinom ćete kanalu pronaći i savjete kako se ponašati u slučaju nove krize.

Najgledaniji video na njezinom kanalu Great Depression Cooking je ujedno i prvi video u kojem Clara priprema svoje poznato jelo Poorman's Meal, krumpir s hrenovkama. Njezin unuk i osoba koja stoji iza cijelog projekta objasnio je kako je upravo to jelo bilo razlog zbog kojeg se odlučio svojoj baki pokrenuti kanal.

"Nikada se nisam mogao sjetiti kako ga baka priprema, a kako sam zapravo vizualna osoba, nije postojao bolji način da zapamtim recept osim da ga snimim", napisao je ispod prvog objavljenog videa.

Sudeći prema komentarima, ono što je posebno osvojilo gledatelje kada je u pitanju neopterećeno Clarino kuhanje su i stari pribor te njezina starinska kuhinja koje se ova simpatična umirovljenica nimalo ne srami, ali i njezina osobnost koja osvaja već na prvo gledanje. Šaljive dosjetke i opisi života kakav je nekada bio samo su dio šarma koji Clara unosi u svoje kuhanje, a povremeno otkrije i pokoju tajnu svoje vitalnosti i vedrog duha. U jednom je videu tako rekla kako svoj mladolik izgled duguje, između ostalog, i velikim količinama maslinovog ulja.

Bez obzira želite li zbilja kuhati skromnije, trebaju li vam savjeti kako preživjeti teška vremena ili pak samo želite uživati u njezinim pričama, preporučujemo vam da svakako posjetite YouTube kanal Great Drepression Cooking ili pak naručite njezinu knjigu "Clara's Kitchen: Wisdom, Memories, and Recipes from the Great Depression" i instatno si popravite dan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 15:33