Lassi je tradicionalni indijski napitak koji se obično radi od jogurta, ali vrlo je ukusan i s domaćim kefirom. Možete ga kombiniratu s raznim voćem i tako dobiti različite okuse primjerice dinjom, bobičastim voćem, breskvama ili jagodama. Za intenzivniji okus možete dodati i malo ružine vodice, šećera, meda ili javorovog sirupa. Odlično osvježava u ljetnim danima, a zahvaljujući probiotičkim bektarijama i kalciju vrlo je zdrav.
Naša blogerica Tamara (Ave dulcis), pripremila je lassi s domaćim kefirom, a OVDJE možete pročitati cijeli recept, a od sastojaka će vam trebati:
- 200ml domaćeg kefira
- 50ml kokosovog mlijeka
- 2 breskve
- 2 marelice
- prstohvat cimeta
- žlica meda
- nekoliko kockica leda
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....