Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- 900 g mesa rajčice (bez kože i koštica, dakle trebate kupiti oko 2 kg rajčica)
- 500 g smeđeg šećera muscovado
- 2 cm ribanog svježeg đumbira
- 4 češnja češnjaka
- 4 čili papričice
- 120 ml balzamičnog octa
- žlica soli
- 2 prstohvata mljevenog papra
Priprema
1. korak
Rajčice prelijte vrelom vodom, pa ih ogulite. Maknite koštice pa izvagajte samo meso (neka bude 900 g).
2. korak
Potom ih sa svim stastojcima stavite u posudu u kojoj ćete kuhati džem. Kuhajte na srednjoj vatri stalno miješajući otprilike 45 minuta.
3. korak
Mora postati gust kao džem. Ulijte ga u vruće, u pećnici sterilizirane staklenke i zatvorite limenim poklopcima.
4. korak
Preokrenite ih, pa ih nakon pet minuta vratite u prvotni položaj.
Priprema: Mateja Domitrović
Snima: Berislava Picek
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....