UFC

(VIDEO) ‘To je moj kriptonit‘: Pogledajte kako je Michael Chiesa ‘predvidio‘ poraz od Hollanda

Kevin Holland vs. Michael Chiesa

 Screenshot (youtube, Ufc)
Iskusni ‘‘Maverick‘‘ znao je odakle prijeti potencijalna opasnost, ali svejedno ju nije izbjegao

Brojne analize uoči meča između Michaela Chiese i Kevina Hollanda isticale su kako se radi o sukobu stilova. Kevin Holland trebao je imati nadmoć u stojci, dok je Chiesa put do pobjede trebao tražiti hrvanjem i vještinama u parteru.

Vrlo brzo nakon početka meča ispostavilo se da je Holland uistinu dominantniji u stojci. Chiesa je stoga pokušao rušiti Hollanda, ali njegovi pokušaji rušenja bili su bezuspješni i Holland je ubrzo uzdrmao Chiesu. Koljenom u glavu Kevin je pogodio Chiesu, a ‘‘Maverick‘‘ je neoprezno krenuo u pokušaj rušenja. Holland je obranio pokušaj rušenja, a ubrzo je Chiesu zaključao u ‘‘D‘arce gušenje‘‘. Nakon nešto više od dvije i pol minute borbe, Chiesa je morao tapkati, a Holland je došao do podosta iznenađujuće pobjede ‘‘submissionom‘‘.

Gubio je Chiesa i ranije u svojoj karijeri na taj način, ali ipak ga se smatralo osjetno boljim BJJ majstorom nego što je Holland. Međutim, upravo to ‘‘D‘arce gušenje‘‘ i prije je predstavljalo problem za Chiesu, a Michael je u tjednu uoči meča s Hollandom spomenuo kako se mora paziti tog poteza. Daniel Cormier u jednom od intervjua s Chiesom istaknuo je kako Holland posjeduje BJJ crni pojas, a Chiesa je dodao.

‘‘Ne samo da je crni pojas, nego on ima i dobro D‘arce gušenje. A što je bio moj kriptonit u povijesti? D‘arce gušenje!‘‘, rekao je Chiesa.

Samo par dana kasnije, Michael Chiesa izgubio je na taj način, a iako je znao odakle prijeti potencijalna opasnost, svejedno ju nije izbjegao. Chiesi je to treći poraz ‘‘D‘arce gušenjem‘‘ karijeri. Vicente Luque porazio ga je na isti način u osmom mjesecu 2021. godine, a Jorge Masvidal tom tehnikom pobijedio je Chiesu još 2013. godine.

Linker
22. travanj 2024 08:50