UFC

Fantastičan nastup Kevina Hollanda! Ekspresno je završio Michaela Chiesu

Kevin Holland

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
30-godišnji Kevin Holland odradio je ponajbolji nastup u dosadašnjoj karijeri

‘‘Main card‘‘ UFC 291 eventa otvorila su dvojica velteraša, Michael Chiesa i Kevin Holland. Chiesa se u kavez vratio nakon duge pauze koja je trajala od 10. mjeseca 2021. godine. ‘‘Maverick‘‘ je pauzu uzeo nakon dva poraza zaredom, a mučio se i s ozljedom leđa.

Kevin Holland bio je puno aktivniji u tom periodu, a to se očitovalo i u ovom meču. Sjajni Kevin porazio je Chiesu prekidom u prvoj rundi borbe.

Vidjelo se početkom borbe da je Chiesa dugo izbivao iz kaveza. Holland je izgledao puno oštrije i u stojci je napravio podosta problema Chiesi. Brzo je ‘‘Maverick‘‘ shvatio da mora odvesti borbu u parter, ali Kevin Holland demonstrirao je drastičan napredak u obrani rušenja. Nije Chiesa uspijevao srušiti Hollanda, a sredinom runde Holland sjajno pogađa Chiesu koljenom u klinču.

Chiesa je ponovno pokušao doći do rušenja, ali Holland je lakoćom obranio pokušaj ‘‘double leg‘‘ rušenja. Ne samo da je Holland obranio rušenje, nego je uspio zaključati i ‘‘D‘arce‘‘ gušenje. Zbilja je malo onih koji su vjerovali da će Holland ‘‘submissionom‘‘ završiti majstora partera kao što je Chiesa, ali 30-godišnji Holland napreduje iz meča u meč. Ovo mu je druga pobjeda zaredom nakon što je ranije ove godine nokautirao Santiaga Ponzinibbija, a s obzirom da je porazio 12-rangiranog Chiesu, možemo očekivati Kevina Hollanda unutar top 15.

35-godišnji Chiesa upisao je treći poraz zaredom i upitno je koliko ovaj veteran još može pružiti unutar UFC-a.

Linker
27. travanj 2024 13:27