UFC

(VIDEO) UFC 300 u ‘slow motionu‘: Usporene snimke savršeno dočaravaju utjecaj udaraca koje su pogađali i primali akteri povijesnog eventa

Justin Gaethje (lijevo) i Max Holloway (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov YouTube kanal bogatiji je sažetke kojima se uvijek veselimo

Velika očekivanja stavljala su se pred UFC 300 event, a sada, tjedan dana nakon održavanja tog eventa, nakon što su se slegli dojmovi, možemo slobodno reći kako je UFC 300 u potpunosti opravdao očekivanja.

Odličan event prepun sjajnih mečeva, atraktivnih završnica i vrhunske atmosfere, u potpunosti je zabavio publiku koja je željno iščekivala taj povijesni UFC-ov spektakl.

Alex Pereira u glavnoj borbi večeri upisao je još jednu veliku pobjedu. ‘‘Poatan‘‘ je svojim zaštitnim znakom, lijevim krošeom, brutalno nokautirao Jamahala Hilla, nekadašnjeg prvaka UFC-ovog poluteške kategorije. Pereira je tom pobjedom upisao prvu obranu pojasa u kategoriji do 93 kilograma i samo je dodatno učvrstio svoj status ponajboljeg borca na rosteru. Osim toga, Pereira je definitivno izrastao u ponajveću UFC-ovu zvijezdu. Kad bi se služio engleskim jezikom, samo nebo bila bi granica njegovog zvjezdanog statusa. Fraza ‘‘Chama‘‘ (‘Idemo‘) ipak je premalo za dosegnuti dodatnu razinu popularnosti.

Max Holloway ukrao je ‘‘show‘‘ na UFC 300 priredbi. Bivši prvak perolake kategorije ušao je u meč protiv Justina Gaethjea kao autsajder, a mnogi su unaprijed otpisali Maxa. No, dobili smo podsjetnik tko je i što je jedan Max Holloway.

Sjajni borac s Havaja nokautirao je Gaethjea u doslovno posljednjoj sekundi meča i preuzeo je ‘‘BMF‘‘ titulu u svoje vlasništvu. Holloway se tom pobjedom otvaraju brojne opcije, ali meč protiv Ilije Topurije za pojas u perolakoj kategoriji najizgledniji je sljedeći korak Maxa Hollowayja. Inače, njegov nokaut nad Gaethjeem sigurno će konkurirati za najbolji nokaut u ovoj kalendarskoj godini.

Pobjedu nokautom, ne tako spektakularnim, upisao je Jiri Prochazka. Nekadašnji prvak UFC-ove poluteške kategorije loše je otvorio meč protiv Aleksandra Rakića, ali u drugoj rundi pronašao je rješenje za poraziti srpskog borca. Bio je to ponajbolji meč na ‘‘cardu‘‘, prepun akcije.

Gotovo svi ostali mečevi također su u potpunosti oduševili, a nekoliko dana nakon završetka tog eventa, UFC je objavio videouradak koji uvijek volimo pogledati. Radi se o sažecima priredbe u ‘‘slow motionu‘‘. Usporene snimke sjajno dočaravaju utjecaj udaraca koji su odsjedali na glavama i tijelima boraca i stoga nećemo previše duljiti.

Video je ispod teksta, uživajte za kraj ovog vikenda!

Linker
29. travanj 2024 13:47