UFC

(FOTO) Ngannou pred prvu obranu titule više ne izgleda onako opako kao prije

Francis Ngannou

 JA/Everett/Profimedia
Postoji mogućnost kako je Francis Ngannou donio jednu bitnu stratešku odluku

Iako je pred nama još jedna UFC priredba u 2021. godini, mnogima se već misli okreću idućoj godini, kao i prvoj idućoj PPV priredbi. Riječ je o UFC 270, koju će 22. siječnja predvoditi borba za titulu teške kategorije između Francisa Ngannoua i Ciryla Ganea. Ujedno će to biti prva obrana titule za Ngannoua, otkako ju je proljetos oduzeo Stipi Miočiću.

Također, bit će to stilski izuzetno zahtjevan zadatak za Ngannoua. Osim što ga njegov bivši tim, čiji je Gane član, jako dobro poznaje, trenutni privremeni prvak poznat je po velikoj pokretljivosti, sjajnoj kondiciji te vrhunskoj selekciji udaraca. Sve je to nešto što bi prvaku moglo napraviti veliki problem, posebno ako borba ode u kasnije runde.

Ngannou bi tu mogao imati problem u tome što njegova impresivna muskulatura zahtijeva veću količinu kisika, a onda je tu automatski i brže umaranje. Barem je to tako bilo do sada, posebno u prvoj borbi protiv Stipe Miočića te onoj protiv Derricka Lewisa. No, možda tako u ovoj borbi ne bude.

Naime, nakon što je novinar Mike Bohn odradio intervju s Francisom, on ga je i fotografirao, a jedan detalj odmah upada u oko. "Predator" na ovoj fotografiji više nije "utegnut" kao inače, posebno na području svog torza.

Neki bi rekli da se u nedostatku nastupa malo zapustio, što je rezultirao gubljenjem mišićne mase i definicije, no zapravo bi tu moglo biti riječ o jednom strateškom potezu. Kao što smo naveli, njegova uobičajena muskulatura mogla bi mu stvoriti problem na polju kondicije. Gledajući da bi Gane, zahvaljujući svojim glavnim kvalitetama, u ranijim rundama mogao izbjeći otvoreniju borbu, tjerajući Francisa na što više kretanja, on se u svrhu popravljanja tog elementa odlučio odreći dijela onoga po čemu je poznat.

Tako da nas, kad bolje razmislimo, ovo ne čudi. Posebno ako tako ostane sve do borbe. Francis u svojim rukama nesumnjivo i dalje ima najjače projektile u svijetu MMA-a, a ako je ovim potezom uspio popraviti svoj "tank", mogao bi svakako puno bolje parirati svom protivniku tamo gdje je jasno da on ima startnu prednost.

Linker
22. travanj 2024 21:42