UFC

Derrick Lewis objasnio lošu izvedbu protiv Ganea: ‘Bila mi je godišnjica izlaska iz zatvora‘

Ciryl Gane vs. Derrick Lewis

 PX Images/ABACA/Abaca Press/Profimedia
"Black Beast‘ u kolovozu je razočarao prepunu dvoranu svojih sugrađana

Jednu od svojih lošijih izvedbi upisao je Derrick Lewis u kolovozu ove godine, kad ga je prekidom u posljednjoj minuti treće runde zaustavio Ciryl Gane. Bila je to borba za privremenu UFC titule teške kategorije, a održala se u gradu gdje on već godinama živi, Houstonu.

Zbog svega toga mu je poraz teško pao, ali još više sam način na koji je izgubio. Derrick nije pokazao apsolutno ništa, bio je izdominiran, a ono što ga je trebalo motivirati ga je zapravo sputalo. Barem je to on tako objasnio tijekom medijskog dana u UFC-ovom APEX-u, pred ovotjednu borbu protiv Chrisa Daukausa.

"Preuzelo me to što sam se borio u svom gradu i onda sav taj pritisak koji dolazi s tim. I sav taj pritisak sam bacio na sebe. Bilo bi 13 godina od dana kako sam izašao iz zatvora i osvojiti titulu bi bilo nešto nevjerojatno. Jednostavno se nisam uspio psihički nositi s tim pritiskom koji sam si stvorio", objasnio je Lewis poraz koji ga je ponovno vratio nekoliko koraka od vrha.

Što se tiče spomenute zatvorske kazne, Lewis je odležao tri i pol godine radi teškog fizičkog napada koji je izveo dva tjedna po završetku srednje škole. Tim putem zapravo je zaradio uvjetnu kaznu koju je prekršio dok se nalazio na koledžu, uz punu stipendiju kao igrač američkog nogometa. Nakon izlaska iz zatvora počeo je trenirati boks te nakon toga MMA.

Sad će morati braniti svoju treću poziciju na ljestvici izazivača protiv Chrisa Daukausa, borca koji dolazi u velikom naletu, s četiri nokaut pobjede u nizu. Iako je Chris četiri pozicije na rankingu ispod njega, Lewis nije imao problema s prihvaćanjem borbe.

"Ja uvijek govorim da mi protivnici nisu bitni, samo mi dajte da se borim, neovisno protiv koga", rekao je Lewis, kojem je odmah upućen komentar kako bi trebao imati prednost u iskustvu, s čime se on ne slaže:

"Iskustvo ne predstavlja baš ništa. Većina boraca odlazi u borbu samo s jednim fokusom, pobijediti. Sve osim toga nije bitno. Mi smo teškaši, kategorija u kojoj se može bilo što dogoditi."

Poraz od Ganea nije negativno djelovao na njegove ambicije. One su i dalje iste, a zna kad ih namjerava ostvariti. Naravno, sve će krenuti ovog tjedna u UFC-ovom APEX-u.

"Plan je do kraja iduće godine boriti se za titulu. To bi bilo sjajno. Proći kroz Daukausa, a onda bih se mogao iduće boriti protiv Stipe. On je Top 5, a vjerujem da se ja trebam boriti protiv takvih. Ništa osobno protiv Stipe, jednostavno se želim boriti protiv najboljih. Nemam što posebno dokazivati, to je jednostavno momak protiv kojeg se još nikad nisam borio. Znam da je jedan od najboljih ikad", uz puno respekta iznio je Lewis svoje želje.

Pitanje je samo kakve Stipe ima planove te planira li se više uopće boriti. Što se tiče Top 10 poretka, Stipe je uistinu jedan od trojice s kojima se Derrick još nije susreo. To su još šestoplasirani Jairzinho Rozenstruik i desetoplasirani nadolazeći Tom Aspinall.

Linker
11. svibanj 2024 14:04