UFC

Francis Ngannou: ‘Jon Jones jedno govori, a potpuno drugo radi‘

Francis Ngannou

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Kamerunac priznaje da je nakon pobjede nad Miočićem vidio Jonesa kao svog sigurnog idućeg protivnika

U miru se Francis Ngannou priprema za borbu protiv Ciryla Ganea, koja će mu uslijediti 22. siječnja na UFC 270 priredbi. Da će mu bivši timski kolega biti protivnik postalo je jasno istog trenutka kad je Gane došao do titule privremenog prvaka teške kategorije, ali priznaje Ngannou kako to nije očekivao. Naime, bio je uvjeren da će kao prvak dočekati Jona Jonesa, dok je kao druga opcija najbolje kotirao Derrick Lewis.

Ipak, kako se prvak nije uspio dogovoriti s UFC-om oko uvjeta, tako je stavljen "na led", a Gane je protiv Lewisa došao do privremene titule. Jones je u međuvremenu trenirao i ostavljao statuse na Twitteru. Sadržaj tih statusa imao je neku svoju šablonu. Sve se svodilo na to kako se osjeća najbolje u životu te kako će tek kao teškaš pokazati svoj puni potencijal. Onda je uslijedio novi incident i problemi, kako zakonski, tako i privatni te na kraju promjena tima. Jones se sad ponovno vratio spomenutim objavama, ali ništa o njegovom povratku u Octagon nije službeno potvrđeno. Tako je od same pomisli na njega odustao i prvak.

"Osobno mi ta tema nije niti najmanje bitna. Toliko toga se govori o Jonu Jonesu, on sam je rekao puno toga, a mi smo i dalje tamo gdje smo bili. Iskreno, nisam očekivao da ću se nakon borbe protiv Stipe boriti protiv ikoga drugog nego Jona Jonesa, no evo gdje sam. Gotovo deset mjeseci je prošlo, a ja ću se boriti protiv Ciryla Ganea koji onda nije bilo u nikakvim kombinacijama. Bio je na širokom prostoru, još niti blizu ovoga", rekao je Ngannou u razgovoru za MMA Junkie.

On ne može biti siguran u to da Jones govori istinu kad priča o tome kako mu dobro ide na treninzima. Zapravo, smatra da se njegove riječi više ne treba uzimati za ozbiljno sve dok djelima ne pokaže kako iza njih zapravo u potpunosti stoji.

"Dakle, ono što Jon Jones govori i ono što Jon Jones radi su dvije potpuno drugačije stvari i ne mogu se kladiti u njegove namjere, ne bih nikad stavio novce na to. Ja ću nastaviti raditi ono što je moj posao jer ne znamo što nam budućnost može donijeti", zaključio je Ngannou ovo poglavlje.

Jones je posljednje naveo travanj i srpanj kao eventualne datume svog povratka te ambiciju da se tada bori protiv prvaka, neovisno o tome bio to i dalje Ngannou ili će ga njegov nekadašnji timski kolega detronizirati.

Linker
28. travanj 2024 22:58