UFC

Dana White o Morenovom porazu: ‘Slomio je ruku u prvoj rundi, možda ćemo ponovno gledati taj meč‘

Brandon Moreno

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
UFC-ov predsjednik oduševljen je borbom koju su pružili Pantoja i Moreno

Brandon Moreno u dva navrata u svojoj karijeri osvajao je UFC-ovu titulu prvaka u muha kategoriji, ali u oba navrata nije uspio upisati niti jednu obranu titule. Sredinom 2021. godine porazio je Deivesona Figueireda, ali već početkom 2022. godine Figueiredo je uzvratio. Godinu dana kasnije, točnije početkom 2023. godine, Moreno je vratio titulu u svoje vlasništvo, a ponovno je porazio Figueireda.

Meksikanac je titulu branio jučer na UFC 290 eventu, a protivnik mu je bio Alexandre Pantoja, borac koji ga je prethodno dvaput porazio. Moreno je osjetno napredovao od njihovog prošlog obračuna koji se dogodio još 2018. godine, ali i dalje nedovoljno za poraziti sjajnog Pantoju.

Pet odličnih rundi pružili su Moreno i Pantoja, a Brazilac je slavio podijeljenom sudačkom odlukom. Dana White nagradio ih je bonusom za najbolju borbu večeri, a nema sumnje da će ovaj meč konkurirati i za najbolji meč u ovoj kalendarskoj godini. Pravi rat pružili su Moreno i Pantoja kroz svih 25 minuta, a sve zvuči još impresivnije nakon informacija koje je podijelio White.

Naime, Brandon Moreno gotovo cijelu borbu odradio je sa slomljenom rukom. White je otkrio kako je Moreno pretrpio prijelom još u prvoj rundi, ali unatoč tome, Meksikanac se hrabro borio do samog kraja. Dodatne informacije podijelio je Morenov trener, Sayif Saud.

‘‘Ne mogu biti ponosniji na Brandona Morena, jer sinoć je odradio pravi rat. Ta dvojica boraca pružila su nevjerojatnu borbu za titulu. Čestitke Alexandreu Pantoji i njegovom timu također. Brandon je slomio ruku u prvoj rundi, a svejedno je odradio meč u nevjerojatnom tempu, prezentiravši nevjerojatnu srčanost, vještinu i hrabrost. Svaki put kad se bori, on pokaže svijetu svoj karakter. Nikada se ne žali i ne traži izlike, samo nastavlja ići prema naprijed. Ponosan sam na tebe.‘‘, poručio je Morenov trener.

Nakon što je Moreno proteklih godina odradio takozvanu ‘‘kvadrilogiju‘‘ s Deivesonom Figueiredom, nije isključeno da ga nešto takvo dočeka i s Alexandreom Pantojom. Brandon Royval i Amir Albazi potencijalni su izazivači za pojas, ali Dana White je izjavio kako postoji mogućnost za novi meč između Pantoje i Morena.

‘‘Ovo je kao s Morenovim borbama protiv Figueireda. Ovi mečevi tako su dobri i iskreno ne znam što će se dogoditi. Mislim da ne postoji osoba na svijetu koja ne želi ponovno gledati taj meč (Pantoja vs. Moreno). To je bio tako dobar meč.‘‘, izjavio je White.

Bitno je napomenuti kako prvi meč između Morena i Pantoje nije zaveden kao profesionalni meč, jer radilo se o obračunu u sklopu ‘‘The Ultimate Fighter‘‘ showa. Meč se vodi kao egzibicijski, ali nije isključeno da Pantoja i Moreno odrade još dva međusobna obračuna do kraja svojih karijera. Porazi li Moreno Pantoju u u sljedećem meču, sigurno će i Pantoja dobiti priliku za revanširanje.

Dojam je da će Moreno većinu svoje karijere provesti boreći se protiv dvojice boraca, a ta dvojica su Deiveson Figueiredo i Alexandre Pantoja. Kao što White kaže, teško se pobuniti zbog toga, jer svaki njihov meč uistinu je fantastičan.

Linker
02. svibanj 2024 03:33