K1 i Boks

Odličan početak dana za hrvatski boks: Lucija Bilobrk plasirala se u finale Europskog prvenstva u Beogradu!

Lucija Bilobrk (lijevo) i Ante Matas (desno)

 Hrvatski Boksački Savez
Renomirana kickboksačica zapažene rezultate postiže i u boksu, a vjerujemo kako može do najsjajnijeg odličja

Veliki dan za hrvatski boks dobro je započeo! Lucija Bilobrk prva je nastupila od troje naših predstavnika u današnjim polufinalima, a boksačica splitskog Pit Bulla uspješno je odradila polufinale i osigurala je minimalno srebrnu medalju na EP-u u Beogradu!

Bilobrk boksa u kategoriji do 81 kg, a u polufinalu je jednoglasnom odlukom sudaca porazila predstavnicu Srbije, Elmu Hajrović. Sjajna Lucija Bilobrk u potpunosti je nadboksala domaću boksačicu, pokazala je zašto je pet puta okrunjena prvakinjom Hrvatske i u nedjelju (28.4.) čeka ju borba za europsko zlato.

Zanimljivo je kako Lucija Bilobrk do ove godine nije boksala na međunarodnoj sceni. 24-godišnjakinja držala se isključivo turnira unutar Hrvatske, a međunarodnu scenu osjetila je nastupajući u drugim borilačkim sportovima. Naime, Bilobrk je višestruka svjetska i europska prvakinja u kickboksu, savateu i tajlandskom boksu, a svojoj bogatoj riznici medalja dodat će i medalju s EP-a u boksu.

U meču protiv Hajrović, Bilobrk je odlično koristila prednost u visini i rasponu ruku, a prezentirala je i odličan rad nogu kojim je kvalitetno kontrolirala distancu. Gotovo svaki pokušaj skraćivanja distance, Bilobrk bi presjekla odličnim kontrama i zasluženo je slavila rezultatom 30-27 na svih pet sudačkih kartica.

Luciji neće biti lako u finalu. Ruskinja Elena Gapeshina bit će njena protivnica, a radi se o prvoj favoritkinji turnira. Međutim, uz savjete trenera Ante Matasa i uz podršku ostatka stručnog stožera predvođenog izbornikom Perom Veočićem, vjerujemo da ova borbena Splićanka može stati na najvišu stepenicu postolja.

Kasnije večeras pratit ćemo polufinalne mečeve Gabrijela Veočića i Luke Pratljačića. Nadamo se da će momci iz Slavonije biti jednako uspješni kao njihova kolegica iz Dalmacije.

Linker
28. travanj 2024 22:09