K1 i Boks

Luka Pratljačić nakon poraza u polufinalu EP-a: ‘Slijedi par dana rekuperacije, a zatim idem na Tajland kvalificirati se na OI!‘

Luka Pratljačić

 Zeljko Puhovski/CROPIX
Osječki superteškaš okreće se ka posljednjoj prilici za plasman na OI u Parizu

Nakon što su Lucija Bilobrk i Gabrijel Veočić ranije danas izborili finala Europskog prvenstva u Beogradu, nadali smo se svojevrsnom ‘‘hattricku‘‘. Točnije, čekali smo polufinalni meč Luke Pratljačića i vjerovali smo da će se Osječanin priključiti Luciji i Gabrijelu u finalnom dijelu europske smotre.

Nažalost, Pratljačić je poražen od strane Dušana Veletića, srpskog superteškaša od kojeg je izgubio i prvom polovicom trećeg mjeseca u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Veletić i Pratljačić dobri su prijatelji, poznaju se dugi niz godina i povremeno zajedno treniraju, a Dušan je u ovom trenutku ipak nešto bolji boksač. Poletni i brzi Veletić stilski ne leži najbolje osječkom superteškašu, ali Luka je danas bio jako blizu pobjedi.

29-28 na svih pet sudačkih kartica slavio je Veletić, ali barem jedna od dvije runde koje je dobio srpski boksač, lako su mogle otići na stranu našeg boksača. Gledali smo vrlo izjednačene runde, ali Veletić je ipak uzeo prve dvije runde, što mu je bilo dovoljno za pobjedu jednoglasnom odlukom. Nedugo nakon meča, Pratljačić se obratio svojim navijačima.

‘‘Nažalost ovaj put izgubio sam od domaćeg predstavnika Dušana Veletića. Što reći, izgubio sam, iako mislim da je borba mogla otići i na moju stranu. Mislio sam da sam bio bolji u prvoj rundi, ali suci su njemu dali tu rundu. Treću rundu dobio sam 5-0, istim rezultatom kojim je on dobio prve dvije runde. Vraćam se s broncom kući. Slijedi koji dan rekuperacije i nakon toga idem na Tajland kvalificirati se na Olimpijske igre. Hvala svima i pratite nas dalje.‘‘, rekao je Luka.

Osječanin je porazom u polufinalu osvojio brončanu medalju, a sada se u potpunosti mora fokusirati na olimpijske kvalifikacije. Turnir koji će se od 23.5. do 3.6. održavati na Tajlandu, posljednja je prilika za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Pratljačića je na prvom kvalifikacijskom turniru izbacio upravo Veletić, a loša je vijest da će srpski boksač nastupiti i na drugom kvalifikacijskom turniru. Naime, Dušan se također nije uspio kvalificirati putem turnira koji se ranije ove godine održao u Italiji i priliku će tražiti na Tajlandu. Još su četiri mjesta preostala, a nadamo se da će obojica boksača izboriti vizu za Pariz.

Linker
29. travanj 2024 15:29