K1 i Boks

Joe Joyce uskoro na ispitu karijere: Službeno je ugovoren meč između njega i Josepha Parkera

Joseph Parker i Joe Joyce

 Frank Warren‘s Queensberry Promotions
Dvojica ponajboljih teškaša svijeta čekala su službenu potvrdu njihovog međusobnog obračuna

Dok nam se bliži veliki obračun Anthonyja Joshue i Oleksandra Usyka, niti drugi teškaši ne planiraju previše mirovati, nego dogovaraju svoje sljedeće nastupe.

Već je otprije poznato kako ćemo 4. rujna (deveti mjesec) gledati obračun Andyja Ruiza i Luisa Ortiza, a krajem devetog mjeseca dogodit će se još jedan vrhunski obračun u teškoj kategoriji.

Joe Joyce (14-0, 13 KO) tražit će svoju 15. pobjedu u jednako toliko profesionalnih nastupa, a protivnik britanskom teškašu bit će bivši svjetski prvak Joseph Parker (30-2-0, 21 KO). Još prije nekoliko mjeseci je najavljen ovaj meč, ali detalji nisu bili poznati.

Prema saznanjima BoxingScene.com portala, borba će se održati u Londonu, a datum održavanja je 24. rujna (deveti mjesec). Nije još poznato koji londonski sportski kompleks će ugostiti ovaj veliki meč u teškoj kategoriji.

Joseph Parker WBO titulu svjetskog prvaka osvojio je krajem 2016. godine id ržao ju je sve do kraja trećeg mjeseca 2018. godine. Dvaput ju je uspješno obranio, a onda ga je savladao Anthony Joshua. Parker je nakon toga izgubio i od Dilliana Whytea, no uspio se vratiti pobjedama.

Trenutno je u nizu od šest uzastopnih pobjeda, a u posljednja dva nastupa slavio je protiv Dereka Chisore. Joe Joyce s druge strane jako dobro gradi svoju karijeru i samo jednom njegov je meč otišao na bodove. Bilo je to sredinom 2019. godine protiv Bryanta Jenningsa kojeg je pobijedio jednoglasnom odlukom.

Nokautirao je Joyce borce kao što su Daniel Dubois, Carlos Takam i Christian Hammer te je krajnje vrijeme za dodatni iskorak. Joseph Parker svakako se uklapa u taj plan, a dođe li Joyce do pobjede, meč za neku od titula mogao bi postati vrlo izgledna opcija za Joyceov nastup nakon Parkera.

Linker
26. travanj 2024 17:12