K1 i Boks

George Kambosos najavio suradnju s Volkanovskim i otkrio što misli o prelasku u MMA

George Kambosos Jr.

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Središte pažnje boksačke javnosti trenutno je svakako na sjajnom Australcu

Kao podosta veliki autsajder pobijedio je George Kambosos Jr. u meču protiv Teofima Lopeza i time nije samo u svoje vlasništvo donio tri pojasa svjetskog prvaka lake kategorije. Dobio je veliku pažnju medija jer je upravo on onaj o kojem se u boksačkim krugovima najviše govori. No, ne samo u boksačkim. Dobio je poziv i u MMA Hour Ariela Helwanija, a taj poziv je prihvatio.

Tamo je progovorio o tome koliko poznaje MMA, ali i u kakvim je odnosima s Alexandrom Volkanovskim. Naime, njih obojica dolaze iz australske pokrajine Novi Južni Wales, koja sad ima dva prvaka u borilačkom sportu.

"Ja sam veliki fan UFC-a, volim MMA sport. Zapravo, volim svaki borilački sport. Također sam u dobrim odnosima s Alexandrom Volkanovskim. On me već neko vrijeme podržava, kao i ja njega. Rekao sam mu da ću se vratiti kući s tim pojasevima i pogledajte što sad imamo. On je UFC-ov kralj perolake kategorije, a ja sam kralj lake kategorije boksa. Naravno da ćemo pomagati jedan drugom", otkrio je Kambosos.

Vrijedi spomenuti kako je u boksu laka kategorija s granicom do 61.5 kilogram, dok je perolaka kategorija MMA-a do 66 kilograma. Tako da će Volkanovski u njihovim zajedničkim treninzima, koje je George najavio, biti teži borac, što bi mu svakako moglo dodatno pomoći.

"Organizirat ćemo to čim se vratim kući. Namjera mi je da više stvari radimo zajedno i tako se naoštrimo. Njegove ruke su već sada sjajne, no još malo kvalitete će uvijek pomoći. On će svakako popraviti moju igru na manjoj distanci i u klinču. Tko zna, možda na kraju u budućnosti mene vidite u UFC-u, a njega u boksačkom ringu. Nikad ne znaš", rekao je s osmijehom.

Tu se Helwani uhvatio te je pokušao saznati misli li George uistinu ozbiljno o tako nečemu. Dobio je odgovor kakav je zapravo bilo za očekivati.

"Vidjet ćemo s vremenom, mogu samo reći da ćemo vidjeti", zaključio je George, pred kojim je sad ipak misija zadržavanja ovog statusa. Nakon što je postao vlasnik tri pojasa je meta postavljena na njegova leđa. I sad tek treba graditi svoju karijeru prema visinama. Na tron je došao, ali najveći su oni koji se na njemu što duže zadrže.

Linker
26. travanj 2024 10:51