K1 i Boks

Čelni čovjek WBC-a rekao da je razgovarao s Furyjem: ‘Sada je dobro, vratio se u dvoranu i nastavlja pripreme‘

Tyson Fury 

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
S obzirom na sve prepreke koje je ova borba doživjela kroz prošlost, nije čudna skepsa od strane fanova da ćemo ikad gledati ovu borbu

Da je sve prošlo kako treba, u ovaj tjedan bi smo ušli imajući apsolutnog prvaka teške kategorije. Međutim, kako je Fury zadobio posjekotinu tokom sparinga sa Smakićijem, meč je odgođen za peti mjesec ove godine. Sve više fanova je skeptično oko tog datuma, no to je jedino što sada imamo.

Meč bi se trebao održati za točno tri mjeseca, a WBC-ov predsjednik Mauricio Sulaiman je za BoxingScene otkrio kako mu je Fury rekao kako je spreman nastaviti s pripremama za Usyka. Također, rekao je i kako razumije svu prašinu koja se diže oko tog meča:

‘‘Sada je nazad u dvorani. Razgovarao sam s Tysonom prije nekoliko dana. Sada je dobro, spreman je nastaviti s pripremama i to će biti jedan od najboljih evenata u povijesti boksa, 18. svibnja!‘‘, kratko je rekao Sulaiman pa nastavio:

‘‘Razumijem zašto su usijane glave oko ovog meča, puno toga je na liniji. Ovo je borba koja se nije dogodila u proteklih 25 godina i borba koja se pokušava organizirati posljednjih pet godina. Radi se na toj borbi, i onda dođe neka ovakva nezgoda - i jedan je ‘out‘. Sve je to u žaru borbe, sve će biti u redu‘‘, dodao je.

S obzirom na sve prepreke koje je ova borba doživjela kroz prošlost, nije čudna skepsa od strane fanova da ćemo ikad gledati ovu borbu. Saudijci su tome odlučili doskočiti klauzulom da onaj koji sljedeći put otkaže, plaća penale od 10 milijuna dolara. Hoće li to uistinu biti dovoljno, saznat ćemo u narednim mjesecima.

Linker
14. svibanj 2024 19:02