K1 i Boks

Boksač koji je namučio Furyja iznenadio prognozom meča za apsolutnog prvaka: ‘Bit će diskvalificiran‘

Tyson Fury i Oleksandr Usyk

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Steve Cunningham dobro je upoznat sa svim trikovima iz ‘šešira‘ Tysona Furyja

Boksačka publika diljem svijeta 18. bi svibnja konačno trebala doći na svoje i gledati obračun dvojice najboljih teškaša današnjice, Tysona Furyja i Oleksandra Usyka, u povijesnom meču za ujedinjenje svih "heavyweight" titula. Brojne stručne analize i prognoze na račun te borbe javno su plasirane proteklih mjeseci, i prije no što je utvrđen prvi termin održavanja, kao i nakon toga, a isti trend se nastavlja i sada kada je postavljen novi datum borbe. Među posljednjima je svoje viđenje iznio Steve Cunningham, boksač koji se svojedobno borio protiv Furyja i poprilično ga namučio, a njegove riječi glasno su odjeknule u borilačkoj javnosti.

"Ako bih morao uložiti svoj novac, rekao bih da će Fury biti diskvalificiran. To je moja prognoza, morat će se naslanjati na Usyka, njegove vještine mu neće biti dovoljne za pobjedu", rekao je bivši dvostruki prvak (IBF) u razgovoru za iFL TV pa nastavio: "Nakon naše borbe, poboljšao je svoju igru, nije isti boksač koji se tada borio protiv mene. Definitivno je napredovao, ali Usyk je još bolji i uspješniji boksač od mene, kontraš, tako da mislim da će Fury opet morati upotrijebiti istu taktiku za pobjedu. Morat će koristiti svoju težinu i naslanjati se na Usyka, kad ga ovaj krene rastavljati, kako bi ga zaustavio i usporio. Prognoziram da će Usyk dobiti na bodove ili će Fury izgubiti diskvalifikacijom".

Iako Cunninghamova prognoza odskače od većine ostalih, i na prvu možda zvuči neobično, njegove riječi itekako nose težinu. Amerikanac je, naime, s Furyjem boksao u travnju 2013. godine i iz prve se ruke upoznao sa svim trikovima koje je "Gypsy King" sposoban upotrijebiti kako bi ostvario prednost nad svojim protivnikom, osobito nižim i lakšim. Unatoč tome, Cunningham je dobrano namučio Furyja, imao bodovnu prednost i rušio ga u drugoj rundi, ali ga je Britanac na koncu ipak pobijedio nokautom. O tome kakva je iskustva aktualni WBC-ov prvak ponio iz te borbe vjerojatno najbolje govori činjenica da je i on sam u više navrata izjavio kako mu je upravo meč s Cunninghamom bio najteži u karijeri.

Linker
14. svibanj 2024 23:23