K1 i Boks

Joe Rogan upozorava Jakea Paula: ‘Tyson je ušao u divljačko stanje uma, ja bih se us**o u gaće da sam na Paulovom mjestu‘

Mike Tyson

 Credit line:/ipa-agency.net/PA Images/Profimedia
Mike Tyson djeluje vrlo motivirano za rat i krvoproliće

Mnoštvo kritika trpi Jake Paul zbog činjenice da je ugovorio boksački meč protiv Mikea Tysona. Legendarni ‘‘Iron‘‘ Mike dijelit će ring s Jakeom Paulom u sedmom mjesecu ove godine, točnije, 20. srpnja (sedmi mjesec).

31 godinu Tyson je stariji od Paula i u borbu će ući kao 58-godišnjak, godinama daleko od svojih najboljih dana. Mike je proteklih godina otkrivao kako sve više vodi borbu sa zdravstvenim tegobama, a išijas mu ponekad stvara jako velike poteškoće koje mu na nekoliko dana onemoguće hodanje.

Unatoč svemu tome, Tyson je prihvatio izazov i okušat će se s protivnikom u naponu snage. Borba neće biti egzibicijska i rezultat borbe obojici će se pisati u profesionalni ‘‘score‘‘. Velikoj opasnosti izlaže se Mike Tyson, ali Joe Rogan ističe kako velika opasnost čeka i Jakea Paula. Poznati UFC-ov komentator otkriva kako je Tyson u jako dobrom stanju uoči meča koji ga čeka za nešto više od dva mjeseca.

‘‘Mikeovo stanje uma prebacilo se na rat. Odrađivao je jedan intervju i netko mu je rekao: ‘Izgledaš kao da si u 20-ima. Što točno činiš?‘, a on je rekao: ‘Jedem sirovo meso‘. Voditelj je iznenađeno pitao: ‘Jedeš sirovo meso?‘, na što je Tyson pojasnio: ‘Da, jedem sirovo meso jer to je ono što ću jesti u borbi. Pojest ću ga, on je sirovo meso‘. Pomislio sam si: Isuse Kriste, on je u ušao u takvo stanje uma, ušao je u ‘mode‘ boga rata i to je još uvijek u njemu.‘‘, započeo je Rogan, ali tu se nije zaustavio.

‘‘Kažem vam, ako on nastavi sa suplementima i konstantntim treningom... on je trenutno u divljačkom raspoloženju. Da sam ja Jake Paul, us**o bih se u gaće. Morate uzeti u obzir iskustvo koje Tyson ima. On je nekoć doslovno uništavao druge ljude i nitko nije mogao stati ispred njega, a to je još uvijek u njegovim mislima, to je u njemu. Ta mračna komora nalazi se u njegovom umu i mislim da ju je otvorio. Pitanje je može li njegovo tijelo popratiti sve to? Ali on je zastrašujuć kada uđe u ovakvo stanje.‘‘, zaključio je Rogan u svom podcastu.

Moramo priznati kako se Joe Rogan dobrano potrudio da što bolje najavi i ispromovira ovaj meč, iako nije u ulozi promotora. Iz Rogana jednostavno izvire strast ka borilačkom sportu, a kao netko tko je pomno pratio Tysonovu karijeru, jasno je kako ga silno uzbuđuje novi Mikeov nastup.

No, kao što i sam Joe kaže, preostaje nam vidjeti može li Tysonovo tijelo izdržati sve ove napore. Ukoliko može, Jake Paul imat će puno teži zadatak od očekivanog.

Linker
05. lipanj 2024 23:43