Pregled ponuda

Od 60 do 160 eura, evo što se nudi u zagrebačkim restoranima za Valentinovo

Za najjeftiniju večeru treba izdvojiti 29.90 eura bez pića, dok ćete za najskuplju trebati izdvojiti pet puta više, ali za dvije osobe

Valentinovo nam je pred vratima, a idealan poklon dragoj osobi uvijek je vrijeme koje im poklonimo. No, ako biste ove godine željeli iskusiti nešto drugačije i posebno, kako bi vam ova večer još dugo ostalo u sjećanju, mogli biste je provesti uz glazbu, svijeće i romantičnu večeru. U Zagrebu, sad već tradicionalno, sve više restorana nudi posebnu ponudu povodom Dana zaljubljenih, pa vam u nastavku donosimo nekoliko provjerenih adresa koje nude nešto drugačije povodom praznika ljubavi.

Restaurant Tomassino, otvoren prošle godine u sklopu hotela Sheraton, o kojem smo nedavno pisali, za Valentinovo u ponudi ima posebnu večeru u četiri slijeda koju će pripremiti Vella Jeffrey i Ivica Štruml. Osim toga, imat ćete također priliku uživati u glazbi uživo uz Bruna Račkog i kušati vina Vlade Krauthakera. Za sve dodatne informacije možete ih kontaktirati na 0992183767.

Marble Zagreb, koji je s prvim danom veljače otvorio vrata restorana u Novom Zagrebu, u ponudi ima 2 menija od tri slijeda za dvije osobe po cijenama od 130 i 160 eura u kojima imate priliku probati njihove steakove. U prvom, jeftinijem meniju, je urugvajski striploin dok je u drugom, skupljem meniju, sashi choco steak. U cijenu večere je uključen koktel koji će biti poslužen uz amuse bouche, ali ne i drugo piće. Rezervacija je obavezna i možete je napraviti putem e-maila na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Marble, o kojemu više možete doznati i ovdje, otvoren je od 12 do 23 sata i nalazi se u Središću, na adresi Ul. Ede Murtića 2d.

Bistro Apetit by Marin Rendić na adresi Jurjevska ul. 65 za ovu posebnu prigodu pripremio je "Valentinovo u apetitu". Nude riblji i mesni menu u četiri slijeda koji možete rezervirati na 014677335 ili putem njihove web stranice.

Il secondo u Novom Zagrebu na adresi Avenija Dubrovnik 12 za Valentinovo je pripremio menu u tri slijeda. Zanimljivo je da su meni složili tako da sami birate predjelo, glavno jelo i desert po cijeni od 45.50 eura do 58 eura. U ponudi su tri predjela, glavna jela kao što su tjestenine, grdobina, brancin ili biftek te tri deserta. Stol za večeru koja se služi u tri termina, uz koju možete odabrati i opciju wine pairinga, možete rezervirati na broj 016586609 ili putem e-mail na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Market street food & drinks u Gundulićevoj 13 nudi VALENTINOVO menu u 4 slijeda za 29.90 eura uz koji možete naručiti i wine pairing od 4 čaše vina za 12.90 eura. Na meniju se nalaze beef tartare ili tartare od orade, rižoto od cikle, file od orade ili "steak" od bunceka te za desert tiramisu Valentinovo edition. Na večeru po cijeni 29.90 eura po osobi možete rezervirati stol na 012468254 za termine u 18 ili 20 sati.

Maredo chefa Maria Mihelja, poznat po steakovima i sushiju, povodom Valentinova je pripremio dvije opcije menija. Večera se služi od 20 sati, rezervaciju je potrebno napraviti na broj 0994574000, a ako u Maredo idete prvi put, tada će vas zanimati i kako se nalazi na adresi Florijana Andrašeca 14.

Mime’s Gourmet Bar u Petrinjskoj ul. 44, nudi ponešto za svakoga pa tako u valentinovskoj ponudi imaju mesni i riblji menu za 58 eura i vege za 42 eura. Neka od jela s menija su teleći file u krusti od začinskog bilja, lisnati krumpir, krema od gljiva (glavno jelo mesnog menija), file lososa, krusta od začinskog bilja, krema od cvjetače i peršina (glavno jelo ribljeg menija), zatim kora od pastrnjaka, krema od pastrnjaka i kvasca, confitirani pastrnjak i mrkva (glavno jelo vege menija). Otvoreni su od 11 do 23 sata, a stol možete rezervirati na 0919110813.

Purple Monkey u Tomašićevoj ul. 6 u za Dan zaljubljenih ima poseban menu za 42 eura po osobi u kojem imate mogućnost izbora predjela, jela i deserta, ali i neograničen broj koktela s posebnog menija. Važno je napomenuti da na Valentinovo ne vrijedi njihova taktika "Purple story, gamble glory" u kojoj inače igrom na kocku imate priliku osvojiti besplatnu večeru.

Papavero Pizza & Food Lab talijanski je restoran na adresi Mlinovi 85 a koji uz valentinovski menu nudi i glazbu uživo od 19 sati. Glavna jela s menija su četiri vrste sourdough pizza, ravioli ricotta ili sporo kuhani obrazi u crvenom vinu te Pizza 2 share, glavno jelo u kojem imate mogućnost izbora tri okusa pizze. Stol je potrebno rezervirati na broj 0916280008 i uplatiti 50 eura depozita. Nude tri valentinovska menija za 40 i 50 eura.

Restoran Tajer u Ul. kralja Zvonimira 117 za Valentinovo nudi mesni i riblji meni u tri slijeda uz glazbu uživo od 18 sati. Glavna jela s menija su teleći kotlet sa žara s kroketima punjenim kravljim sirom i steak divlje tune sa žara uz povrće s pestom od bosiljka. Stol možete rezervirati na 014453477.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 01:14