Posjeti agroturizmu

Sad je pravo vrijeme da istražite naše skrivene gastro destinacije, imamo odlične preporuke

Ako ste u potrazi za idejom gdje na izlet u mjesecu studenom, Istra je uvijek odlično rješenje jer počinju Dani otvorenih vrata agroturizama!

Nekada je dovoljno pobjeći iz grada na dugi vikend ili barem na jednodnevni izlet da napunimo baterije, a to je ujedno i odlična prilika da nabavimo ukusne domaće proizvode, malo izađemo iz svoje gastronomske rutine i odmorimo od kuhanja. Tražite li dobru ideju gdje se uputiti već ovog vikenda, razveselit će vas vijest da brojni istarski agroturizmi ponovno sudjeluju u jedinstvenoj manifestaciji Dani otvorenih vrata agroturizama Istre.

image
Azrri

Kroz četiri vikenda tijekom studenog posjetitelji mogu obići agroturizme diljem Istre, od Vodnjana do Svete Nedjelje, koji će spremati starinska jela, a sama manifestacija, kako kažu na stranicama Agencije za ruralni razvoj Istre AZRRI, promovira ruralni poljoprivredni i gastronomski identitet Istre kroz ponudu autentičnih jela i doživljaja.

Među jelima će se tu obavezno naći razne domaće kobasice, bogati sirevi, pršut, brojna jela od domaće tjestenine kao što su fuži, njoki, pljukanci, krafi i slično, uz sezonske namirnice kao što su gljive i tartufi. Nezaobilazne su i razne maneštre, kao i pečenja, a posjetitelji će se moći zasladiti i raznim kolačićima, kroštulama i sličnim lokalnim specijalitetima. Naravno, tu su i različita maslinova ulja, kao i vino, a osim što možete uživati u lijepim krajolicima i gostoprimstvu, vaši najmlađi će sigurno biti oduševljeni domaćim životinjama u pojedinim agroturizmima.

image
Azrri

Prva manifestacija organizirana je još 2010. godine, a ovo je već trinaesto izdanje popularnog događanja. U ovogodišnjoj manifestaciji sudjelovati će deset agroturizama među kojima su agroturizmi Cerovac, Dušani, Giovanna Allegra, kao i Montižel, agroturizmi Pineta, Sia, Štefanić, Ondina, Pod čripnjon i pršutarna Stancija Buršić.

image
Azrri

Promotivna cijena menija iznosi 23 eura, a uključuje aperitiv, predjelo, glavno jelo, prilog, salatu i desert. Potrebno je pritom rezervirati svoje mjesto, a obavezne su i rezervacije za djecu od 2-18 godina. Na stranicama Dovai od AZRRI-ja možete pogledati i ponudu pojedinog agroturizma, kao i termine. Više informacija potražite na službenim stranicama manifestacije Dovai i na profilu na Instagramu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:27