Chefovi za chefove

Počinje novi ciklus zanimljivih radionica! Sve redom ih vode poznata imena iz gastro svijeta

Agencija za ruralni razvoj Istre - AZRRI, na Gortanovom vrhu ponovno postaje centar gastronomskih događanja

Agencija za ruralni razvoj Istre, AZRRI, već osmu godinu zaredom održava cikluse edukativnih radionica namijenjene ugostiteljima i kuharima koji žele uložiti u svoje znanje, saznati nove tehnike i ideje s kojima će biti kvalitetniji i konkurentniji na tržištu, a i ovaj niz vodit će poznata imena domaće gastronomije, kao što su David Skoko, Maša Salopek, Priska Thuring, Matija Bogdan i brojni drugi.

image
Press/Azrri

Konstantno promišljanje o nadogradnji provjereno dobrih koncepata ove godine polučili su zanimljivim promjenama, a jedna od njih je i uvođenje terenske nastave: "Prvu radionicu u novom izdanju vodit će cijenjena chefica Priska Thuring. Edukaciju će držati u svom prelijepom restoranu Stara Škola, a u sklopu te radionice polaznike vodimo i na berbu šafrana", objasnio je Edmondo Šuran, voditelj Centra za razvoj ruralnog poduzetništva i istaknuo da će AZRRI svoje polaznike voditi na posjede OPG-a Černjeka.
image

Priska Thuring

Berislava Picek/Cropix

Zdravko Tomšić, doajen hrvatskog ugostiteljstva održat će čak dvije radionice. Tema „Gastronomija istarskih sireva“ koncipirana je u dva dijela i održat će se u renomiranoj Mljekari Latus. Polaznici će dobiti uvid u pogon i procese koji se ondje odvijaju, a zatim će se kulinarski dio održati u Latusovoj sali s kuhinjom dok će druga radionica u Edukacijskom centru biti posvećena tartaru i drugim tipovima kosanog mesa.
image

Chef Zdravko Tomšić

Press/Azrri

Edukaciju će držati i Maša Salopek, trenutna pastry chefica u Cap Aureu, a još poznatija po svom višegodišnjem angažmanu u Hiši Franko, slovenskom restoranu nedavno ovjenčanom s tri Michelinove zvjezdice. Osim toga, Maša Salopek proglašena je i najboljom pastry cheficom na svijetu prema izboru The Best Chef 2022. godine.
image

Maša Salopek

Vedran Peteh/Cropix

Matija Bogdan otvorit će polaznicima novi svijet jesenskog lisnatog povrća i pokazati da uz malo mašte i znanja ove divne namirnice nisu rezervirane samo za naizgled dosadna svakodnevna jela.
image

Matija Bogdan

Tomislav Krišto/Cropix

David Skoko
je dugogodišnji suradnik AZRRI-ja, a ovog puta reći će ono neizrečeno o plavoj ribi. U svijet kreativne kuhinje polaznike će uvesti Mario Mihelj, a o slastičarstvu će predavati također dugogodišnji suradnik Robert Perić koji će objasniti kultne istarske slastice na moderniji način i deserte u čašama.
image

David Skoko

Dusko Marušić/Cropix

Ciklus radionica obogaćen je s dvije ženske snage: Annamarijom Kolić i Vanom Babić. Annamaria Kolić je diplomirala vinarstvo u Poreču, a kasnije nadogradila svoje znanje na čuvenom Culinary Institute of America. Nedavno je sa suprugom Ivorom preuzela vođenje kultne konobe Alla Beccaccia, unijela znatne promjene, prkosila ustaljenim normama, a o temeljima istarske gastronomije govorit će na svojoj radionici u AZRRI-ju i to na engleskom jeziku kako bi bila dostupna za domaće i strane polaznike iz ugostiteljstva.
image

Mario Mihelj

Željko Grgić/Cropix

I naša kolegica Vana Babić održat će radionicu posvećenu promociji i virtualnom svijetu gastronomije gdje će polaznici dobiti alate kako poraditi na vidljivosti i ispričati vlastitu autentičnu priču, izraditi tekstualni i fotografski sadržaj koji će biti konkurentan i prepoznatljiv na tržištu.

image
Press/Azrri

Ovu priču bilo bi nemoguće realizirati bez partnera projekta Istarske županije, Turističke zajednice Istre te Obrtničke komore Istre koji istarskim ugostiteljima sufinanciraju edukativne radionice s 50% iznosa. Edukativne radionice započinju sredinom listopada, a cijeli raspored i cijene možete pronaći na službenoj stranici Edukacijskog Gastronomskog centra te na društvenim mrežama Facebook i Instagram gdje će komunicirati sve novosti. Svi zainteresirani kuhari mogu se prijaviti putem jednostavnog online obrasca uz svaku radionicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 03:37