NOVO U ZAGREBU

Njezin Plant Punk veliki je hit, a sada pokreće novi virtualni restoran, nudit će tacose

 Biljana Blivajs/Cropix/Cropix
Maja Bučić, vlasnica Plant Punka, otkrila nam je kako od idućeg tjedna kreće s novim projektom, nudit će već provjereno dobre tacose

Nakon velikog uspjeha koji su postigli s Plant Punkom, ekipa predvođena Majom Bučić ide dalje. Ovih dana najavili su otvaranje još jednog virtualnog restorana, ovog puta posvećenog tacosima. Kako nam je otkrila Maja u kratkom razgovoru, njezin Laco. Taco nudit će confitiranu svinjetinu, junetinu i piletinu u kombinaciji sa sastojcima kao što su guacamole, ukiseljena mrkva, grah namaz, pico de gallo i salsa verde, a u svakoj porciji dobit će se po tri tacosa.

"Laco. Taco bit će samo virtualni restoran i jela će se moći naručiti putem Wolta. Krećemo od utorka, a već u srijedu zainteresirani mogu naručiti naša jela. Laco. Taco je sada dio grupacije Mosaik Foods, uz naš već poznati Plant Punk", rekla nam je Maja.

image
Biljana Blivajs/
image

Taco svinjetina: svinjska plećka, salsa verde, namaz od graha i ukiseljena mrkva

Privatna Arhiva/
image

Tacos piletina: pileći zabatak, guacamole, ljuta crvena salsa i mladi luk

Privatna Arhiva/

Osim tacosa, u ponudi će imati još i prženi batat, pikantnu juha od leće te salate. No, upravo su tacosi koje nude u Plant Punku jedno od njihovih najpopularnijih jela pa bi novi projekt, predviđamo, također mogao biti veliki hit. Kako smo već u nekoliko navrata istaknuli, Plant Punk zagrebačku je publiku osvojio i slasnim burgerima, ali i čestim promotivnim ponudama koje uključuju, primjerice, tacose u kombinaciji s juhom po više nego pristupačnim cijenama.

"Plant Punk radi punom parom, a idemo i u franšiziranje brenda s Andrijom Čolakom", komentirala je kratko Maja Bučić na kraju našeg razgovora.

image

Tacos junetina: juneći vrat, pico de gallo, guacamole, salsa verde

Privatna Arhiva/
image
Privatna Arhiva/

Maja Bučić gurmanima je poznata i kao nekadašnja vlasnica Beštije te vlasnica brenda Flying Pig, čiji su se burgeri mogli kušati i na prošlogodišnjem Zagreb Burger Festivalu. U projekt Plant Punk prošle se godine upustila, rekla nam je tada, kako bi Zagrepčanima ponudila konkretnu i kvalitetnu hranu koja nije bazirana na mesu. Koncept koji je osmislila temelji se na uzbudljivim vegetarijanskim i veganskim jelima od sezonskog povrća i žitarica u street food formatu. I baš kao što je i planirala, publiku je već u samom početku osvojila bogato punjenim tacosima s pečenim povrćem (naš favorit za gablec su njihovi Kokomo Avocado Tacos), zasitnim proteinskim salatama te slasnim sendvičima sa sporo kuhanim bukovačama. Veliki hit u Plant Punku je i marokanska juha od leće, a među omiljena jela ubrajamo i sočan Plant burger koji je odlična opcija za one koji izbjegavaju meso, a povremeno se vole počastiti kvalitetnijim fast foodom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:12