Bijeg od gužve

Advent u najpopularnijem zagrebačkom dvorištu u Vlaškoj i dalje živi, a miriše na tacose i kuhano vino

Ako tražite mjesto gdje se sakriti od gužve, vjetra i hladnoće, a pritom dobro pojesti i fino popiti, ne morate se udaljiti puno od centra Zagreba

Kad je zatvoren kafić Finjak, jedno od Zagrepčanima omiljenih mjesta tijekom Adventa, brojni su vjerni gosti tog šarmantnog lokala tugovali što ove godine neće biti njihove božićne bajke. Umirivala ih je Dolores Kunštek, vlasnica restorana Cato Taqueria otvorenog u istom prostoru o kojem smo nedavno pisali, da Advent nije otkazan, samo će biti u novom ruhu.

image
Cato Taquerija

Obećanje dano susjedima kojima je zavučeno dvorište u zagrebačkoj Vlaškoj ulici omiljena zimska oaza Dolores je doista i ispunila pa je tako prostor njene taquerije uređen u suradnji s Padma Flowers i Le Decor Zagreb. Terasu krase imele s crvenim vrpcama koje vise sa stropa, a na terasi sve posjetitelje dočekuju orašari i bor koji mogu ukrasiti sami! Naime, svaki gost koji donese božićni ukras, objasnila nam je Dolores, dobiva čašicu tekile da s njom nazdravi nadolazećoj godini.

image
Cato Taquerija
image
Cato Taquerija

A kako bi i sama ponuda hrane i pića reflektirala blagdanski period, u Catu su osmislili dva nova tacosa nazvana Pato i Chorizo Camaron. Pato tacos nadjeven je pačjim batkom confitiranim u guščjoj masti, jusom od patke, umakom od svježeg hrena, repe i domaćeg vrhnja te čvarcima od pačje kože dok Chorizo Camaron sadrži chorizo kobasicu koju u Catu rade sami, kao i grilani kukuruz, ljutkastu majonezu, kozice i ukiseljene rotkvice.

image

Chorizo taco

Cato Taquerija
image

Pato taco od patke

Cato Taquerija
image

Pato taco od patke

Cato Taquerija

Svi koji u ovo doba godine najviše uživaju u kuhanom vinu mogu birati između bijelog (Bolfan Cuvée sa sirupom od dunje, kamilice i kardamoma) ili crnog (Testament Dalmatian Dog Babić uz dodatak božićnih začina), ali i posebnih vina s “malo” više alkohola, kao što sto su pića Bijelo Cato (Bolfan Cuvée, tekila i medica) ili Crno Cato (Testament Dalmatian Dog Babić, mezcal, liker od badema i masline, liker od naranče).

image

Vruća čokolada

Cato Taquerija
image

Kuhano vino

Cato Taquerija

Klincima će se svidjeti vruća čokolada koja nastane kada se otopi čokoladni medvjedić, a odraslima će se više svidjeti Cato vruća čokolada koja u sebi skriva tekilu, orahovac, liker od naranče i chipotle papričice. Bez brige, imaju i klasičnu, ako vam se ova Cato ipak čini kao prava eksplozija okusa.

A ako još ne znate gdje ćete provesti subotnju večer prije Badnjaka, neka to bude na Toč pop up događaj koji se odvija upravo u Cato Taqueriji. Osim zabavnog binga, planiraju i All-You-Can-Eat Tacos & Nachos Buffet, kao i All-You-Can-Drink Natural Wine Delight. Za uživanje u dobrom društvu, finoj hrani i prirodnim vinima izdvojit ćete 55 eura, a nemojte predugo čekati kako ne biste propustili zabavnu večer u suradnji tima koji stoji iza ninskog festivala Toč i Cato Taquerije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:57