FOOD KULTURA

Najbolje od najboljeg: Ovo su najsočnije kulinarske emisije kojima kratimo duge zimske večeri

 Anthony Bourdain Facebook/nigella Lawson Facebook/ugly Delicious Facebook//
Anthony Bourdain, Julia Child i David Chang samo su neka od lica s naše liste omiljenih kulinarskih emisija

Iako u hrani ne možemo uživati u restoranima, znalcima iz svijeta gastronomije još uvijek se možemo diviti putem malih ekrana. Upravo zato, donosimo listu najpopularnijih kulinarskih emisija koja bi vam svakako mogla skratiti vrijeme do povratka za stolove pravih restorana. U nastavku vas tako čeka sedam gastro serijala s kojima, pitate li nas, definitivno nema greške.

Zašto volimo Bourdaina?

Gastronomski putopisi Anthonyja Bourdaina, složit ćete se, od samog su početka emitiranja 2002. godine predstavljali nešto zbilja posebno. Bourdain je baš uvijek o hrani govorio s velikom strašću pa nam na svoj genijalan način preko malih ekrana prenosio mirise, okuse i doživljaje s različitih strana svijeta. Njegove "A Cook's Tour", "No Reservations" i "Parts Unknown" zauvijek će ostati među najkvalitetnijim gastronomskih emisijama svih vremena i upravo zato smatramo kako je, bez obzira na uvjete ili vrijeme godine, baš uvijek pravo vrijeme za opuštanje uz njegove živopisne gastro putopise.

Ne zaboravite ni Juliju Child

Za one koji su neprestano u potrazi za otkrivanjem novih tehničkih detalja kada je u pitanju kuhanje, svakako bismo preporučili proučavanje starih klipova Julije Child. Dobro je poznato kako je Child svojim osebujnim karakterom svijet pobliže upoznala s francuskom kuhinjom pa nas je posebno razveselila činjenica da se zapisi emisija koje je snimala s francuskom chefom Jacquesom Pepinom još uvijek mogu pronaći na YouTubeu i pravo su blago.

Chef's Table

Omiljena kulinarska emisija još od 2015. godine, kada je startala s velikim imenima poput Massima Boture i Francisa Mallmana, svakako je i Chef's Table. Filozofije najvećih među velikima provlačile su se kroz čak 7 sezona, bilo je tu i sjajnih pastry chefova, a posljednja snimljena sezona posvećena je pak isključivo najvećim BBQ majstoricama i majstorima. Dodali bismo i kako najviše pamtimo epizode u kojima su se, osim već navedeniih, pojavili Ana Roš, Gaggan Anand, Grant Achatz, Jordi Roca, Christina Tosi i drugi. Sve sezone Chef's Tablea dostupne su na Netflixu.

The Chef Show

Volite li ipak više gledati emisije i serije u kojima se pojavljuju poznata vam lica, svakako bacite oko na "The Chef Show". Glumac i producent Jon Favreau, poznatiji po ulozi u filmu "Chef", osmislio je show u kojem ugošćuje chefove i poznate prijatelje te zajedno kuhaju i degustiraju hranu. Poznatom glumcu u svakoj se epizodi pridružuje i prijatelj Roy Choi pa, iako od ovog showa možda i nećete dobiti recepte kakve očekujete, zajedno čine duo idealan za opuštanje vikendom navečer.



Salt, Fat, Acid, Heat

Još jedna emisija iz Netflixove male tvornice kulinarskih čuda je i "Salt, Fat, Acid, Heat" chefice i autorice Samin Nosrat. Ona je, naime, 2017. godine izdala kuharicu istog naziva koja je ubrzo pretvorena u dokumentarni serijal i koja se bavi rastavljanjem pripreme jela na četiri navedena faktora. Kroz svoj serijal, Samin Nosrat gledatelje vodi kroz okuse i mirise na različitim dijelovima svijeta, a kada završite s gledanjem dokumentarnog serijala, svakako se bacite i na preslušavanje njezinog podcasta Home Cooking.

Za Nigellinim stolom

Britansku cheficu i autoricu kuharica Nigellu Lawson, između ostalog, pratiti možete i na kanalu 24 Kitchen. Tamo, naime, priprema jela u kućnoj atmosferi, za obitelj i prijatelje, a ono što njezine emisije općenito čini toliko posebnima su i povremeni neobični dodaci jelima kao što je, primjerice, kora od banane kojom Lawson nedavno zaprepastila, ali i dobro zabavila velik broj gledatelja.

Ugly Delicious

Jedno od najvećih kulinarskih imena posljednjih nekoliko godina je i ono Davida Changa. Ovaj chef na zanimljiv, simpatičan i humorističan način otkriva nove okuse i tehnike pripreme pojedinih jela, a uz sve to, gledatelje vodi i na prilično emotivno privatno putovanje. Za sada su snimljene dvije sezone, a unatoč velikim promjenama na privatnom planu, gledatelji se ipak nadaju i trećoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:28