Postavite jasan, mjerljiv i dostižan cilj i krenite prema njemu
 Almagea
MALA TAJNA

Jedna je jutarnja odluka ključna da ovog puta uspijete ostvariti svoje ciljeve

Dosljednost vježbanju jedan je od većih izazova s kojim se susretnemo u životu. Međutim, tek je par stvari dovoljno promijeniti kako biste povećali šanse za uspjeh sljedeći put. Donosimo vam 10 savjeta kako da vježbanje postane vaša svakodnevica

Krenuli ste vježbati? Onda vam je uzbuđenje početka dobro poznato. Možda ste već počinjali prije pa odustajali kada su vam obaveze bile previše. Ali, ovog će puta biti drugačije. Ustajat ćete ranije i stići baš sve što ste zamislili. Vježbanje će prijeći u naviku.

Ovo uzbuđenje može potrajati par tjedana, ali nakon nekog vremena, možda ćete primijetiti da vam uzbuđenje jenjava. Uskoro kreću izgovori i objašnjenja zašto sada baš ne stižete.

Poznato?

Svi smo ovo u nekom obliku prošli, a ovdje je i 10 savjeta kako da vam zdraviji i aktivan život prijeđe u naviku.

1. Ustanite ranije.

Znamo, svaki life coach savjetuje isto, ali krenite polako: navijte sat 15 minuta ranije pa nakon nekog vremena pola sata ranije. Tih pola sata dat će vam potrebno vrijeme da organizirate dan pa vježbanje neće otpadati s popisa. Ako možete, uključite se u ranojutarnje programe vježbanja, prošetajte ili idite trčati. Istraživanja pokazuju da je fizička aktivnost prije obroka, odmah ujutro, bolja i moćnija od kasnijih. Ali, imajte na umu da je vježbanje u bilo koje doba dana stvarno dobra ideja.

image
Odaberite aktivnost koja vam je blizu doma ili posla
Almagea

2. Zavolite vježbanje.

Vježbanje nije samo jedna od obaveza koje morate skinuti s popisa. Ako je budete tako promatrali, brzo ćete odustati. Pronađite aktivnost koja vam odgovara i koja vas veseli. Volite ples? Probajte zumbu. Tražite nešto dinamično i aktivno? Probajte kick-box. Volite biti u prirodi? Isprobajte trčanje, planinarenje ili vožnju bicikla. Važno je da u tome uživate.

3. Pronađite podršku.

Pronađite osobu s kojom ćete vježbati ili koja će vas podržavati u vježbanju. Možda će to biti netko iz vaše grupe, možda netko od prijatelja ima istu motivaciju kao i vi. Prijatelj ili partner u aktivnosti pomoći će vam da ostanete dosljedni – i neće vam dopustiti da tražite izgovore.

image
Vitamin D3 doprinosi održavanju normalne funkcije mišića
Almagea

4. Praktičnost prije svega.

Ako želite biti dosljedni u vježbanju, odaberite aktivnost koja vam je blizu doma ili posla i koja se uklapa u raspored. Lako ćete pronaći motivaciju i želju da neko vrijeme, možda mjesec dana, prilagođavate svoj život i raspored svojim sportskim aktivnostima, ali vjerojatnije ćete odustati.

5. Potražite stručno vodstvo.

Najbolje je, naravno, vježbati uz osobnog trenera, ali mnogi od nas nemaju za to dovoljno financijskih sredstava. Potražite grupu sa stručnim vodstvom: bit će vam to važno da spriječite pojavu ozljeda i doista uživate u svojoj aktivnosti.

image
Sjetite se da vježbate jer se osjećate dobro
Almagea

Ozljede možete spriječiti i korištenjem dodataka prehrani koji imaju upravo tu ulogu, kao što je Almagea® MOTION SUPPORT+. Motion Support+ sadrži nutrijente za zdravlje kostiju, hrskavice i mišića, a namijenjen je aktivnim sportašima, rekreativcima te svima koji žele doprinijeti očuvanju zdravlja lokomotornog sustava.

6. Postavite ciljeve.

Realne – ali ciljeve. Možda želite smršaviti? Možda želite istrčati neku važnu utrku? Možda želite preoblikovati tijelo? Ili se riješiti dosadnih bolova u leđima koji nastaju od predugog sjedenja. Postavite jasan, mjerljiv i dostižan cilj i krenite prema njemu. Naš savjet? Zapišite ga i gledajte kako ga ostvarujete. Nema bolje motivacije od te!

image
Pronađite aktivnost koja vam odgovara i koja vas veseli
Almagea

7. Promijenite rutinu.

Mijenjajte rutinu, tako ćete lakše zadržati potrebnu motivaciju. Ako vježbate u teretani, povremeno ubacite šetnje ili planinarenje u prirodi. Ako ste pak tip koji voli planinariti, ubacite povremene odlaske u teretanu. Promjena rutine izvrsna je za zadržavanje motivacije.

image
Promjena rutine izvrsna je za zadržavanje motivacije
Almagea

8. Postavite raspored.

Vjerovali ili ne, zapisivanje rasporeda važno je za održavanje motivacije i dosljednosti. Zapišite svoje treninge u kalendar, isplanirajte vrijeme za njih. Podijelite svoj kalendar s ukućanima – ponašajte se kao da je to jedna od stvari koje se ne preskaču u kalendaru.

9. Neka bude zabavno!

Svaka aktivnost može biti zabavna, ako je takvom učinite. Utrke su zabavne i motivirajuće, i daju vam mogućnost da upoznate nove ljude. Možda je za vas to nekakav plank ili sklek challenge u teretani koju ste odabrali. Što god činili, sjetite se da vježbate jer se osjećate dobro – i jer se želite zabavljati.

image
Trbušnjaci se stvaraju u kuhinji
Almagea

10. Razmislite o prehrani.

Možda ste već čuli da se trbušnjaci stvaraju u kuhinji, i to je istina. Ako vam prehrana nije posložena, teško ćete moći vježbom poništiti njen loš utjecaj. I ovdje je ključno planiranje i postavljanje ciljeva. Nemojte odmah izbaciti sve nezdrave stvari, krenite korak po korak i promatrajte svoj osobni osjećaj.

ŠTO JE ALMAGEA® MOTION SUPPORT+?

Almagea® MOTION SUPPORT+ je pripravak koji sadrži UC-II® - prirodnu standardiziranu aktivnu komponentu koja predstavlja posebni oblik nedenaturiranog kolagena tip II. Jedna Licaps® kapsula Almagea MOTION SUPPORT+ sadrži 40 mg nedenaturiranog kolagena tip II (UC-II®). Pripravak sadrži i vitamin D3 koji doprinosi održavanju normalnih kostiju i normalne funkcije mišića, vitamin K2 koji doprinosi održavanju normalnih kostiju te vitamin C koji doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju hrskavice i kostiju.

KAKO DJELUJE ALMAGEA® MOTION SUPPORT+?

Vitamin D3 podržava funkciju mišića, a u kombinaciji s vitaminom K2 sudjeluje i u održavanju normalnih koštanih struktura. S druge strane, vitamin C sudjeluje u sintezi kolagena te tako doprinosi normalnoj funkciji hrskavice i kostiju što je bitno za normalnu pokretljivost zglobova.

Linker
16. svibanj 2024 21:51