1. PRŽENJE RIBE BEZ NEUGODNIH MIRISA
Kada pržite ribu, s njom pržite i polovinu jabuke (prerezana strana neka bude okrenuta prema dolje) i neće biti neugodnog mirisa prženja ribe. Za svaku sljedeću turu morate staviti novu polovicu jabuke.
2. KAKO ZAMRZAVATI SVJEŽE ZAČINSKO BILJE
Narežite začinsko bilje, s malo pileće juhe stavite u kalup za pravljenje leda i zamrznite. Kockice će dati okus umacima od povrća, rižotu i juhama. Možete to učiniti i s metvicom, no umjesto juhe stavite vodu. Zamrznute kockice možete ubacivati u ledeni čaj.
3. LIJEPA BOJA KUHANOG POVRĆA
Uz jednostavan trik kuhano povrće zadržat će lijepu boju. U kipuću vodu dodajte na vrh noža sode bikarbone.
4. UKUSNIJA KRUMPIR SALATA
Kod pripreme krumpir salate krumpir prije rezanja potopite nekoliko minuta u mlijeko. Dobit će bogatiji okus.
5. ČEŠNJAK SPREČAVA TRULJENJE VOĆA
Češnjak uspješno sprečava prebrzo truljenje voća. Zato nekoliko prepolovljenih češnjeva stavite među voće.
6. VAGANJE POMOĆU ŽLICE
I ako nemate pri ruci kuhinjsku vagu, možete odrediti količinu određenih namirnica.
- Žlica bijelog brašna = 10 grama
- Žlica šećera u prahu = 10,5 grama
- Žlica riže = 20 grama
- Žlica soli = 20 grama
- Žlica škrobnog brašna = 10,5 grama
7. PRESOLILI STE JELO? POMOĆI IMA
Ako slučajno presolite neko jelo, spas postoji. U gazu stavite žlicu do dvije riže, zavežite gazu u čvor pa je uronite u posudu, ali tako da krajevi gaze ostanu vani kako biste je mogli izvaditi. Neka stoji u jelu 15-ak minuta. Riža će pokupiti višak soli.
8. DA SE GRAH NE PREKUHA
Volite li čvršći grah, kuhajte ga u prethodno prokuhanoj i posoljenoj vodi. Tako će se zrna manje raspadati.
9. TRIK ZA POHANJE SIRA
Sir prije pohanja prvo stavite u brašno, a onda nakratko u zamrzivač. Tako pri prženju neće izgubiti kompaktnost.
10. VIŠE ČISTOĆE KOD PRIPREME MESA
Kada tučete meso, lako zaprljate cijeli radni prostor. Kako biste to spriječili, svaki komad mesa stavite u vrećicu za zamrzavanje pa ga onda istucite batom.
11. KAD NE MOŽETE DOČEKATI DA SE JELO OHLADI
Ako želite brzo prohladiti jelo na temperaturu pogodnu za konzumiranje, stavite posudu s jelom u hladnu vodu kojoj ste dodali žličicu soli. Sol će ubrzati hlađenje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....