ROCK ZVIJEZDA

PEDOFIL GODINAMA SILOVAO BEBE OBOŽAVATELJICA

Watkinsove bivše djevojke su višekratno prijavljivale bezdušnog pedofila, ali policajci su fascinirani slavom rock-zvijezde ignorirali njihove prijave
 Getty Images

I roditelji rock-pjevača Iana Watkinsa (36), osuđenog zbog pedofilije, zgroženi su njegovim postupcima i najradije bi ga "isprebijali u zatvoru", kako je rekao njegov očuh.

Watkins je osuđen na 35 godina zatvora, s tim da bi mogao izaći nakon 29 godina, što je već izazvalo zgražanje nakon izricanja presude jer mnogi smatraju da ne bi više nikad smio izaći na slobodu. Njegova majka Elaine (60) ipak se još nada da bi se mogao popraviti.

Njegov očuh John Davis, baptistički svećenik, rekao je da je Ian Watkins zbog svoje slave već na meti u zatvoru. Inače, Watkins je kao vođa benda 'Lostprophets' na ime autorskih prava zaradio gotovo milijun kuna od kada je uhićen zbog seksualnog zlostavljanja djece.

Otac mu je umro kada je bio mali, a majka kaže da je kao tinejdžer govorio da nikada neće piti i drogirati se. No, kasnije se, očito, promjenio, a preseljenje benda iz Južnog Walesa u Los Angeles dodatno je utjecalo na njega.

Njegovi su zločini upravo grozomorni. Dvije njegove obožavateljice sudac je prekjučer osudio na ukupno 31 godinu zatvora jer su pedofilu Watkinsu dale svoje bebe da ih seksualno zlostavlja.

Time su, rekao je sudac, počinile "najveću izdaju", jer su iznevjerili bezuvjetno povjerenje svoje nejake djece. Prva je žena, 21-godišnjakinja, osuđena na 14 godina zatvora jer je pomagala Watkinsu da siluje njenog 11-mjesečnog sinčića 2012. godine, i to su još zajedno snimali videkamerom, a druga, 25-godišnjakinja, dobila je 17 godina robije jer je sa suludim pedofilom planirala videosnimanje silovanja svoje kćerkice.

Britanski detektivi vjeruju da je još mnogo djece završilo kao plijen ovog monstruoznog pedofila, kojeg policija naziva potencijalno "najopasnijim seksualnim zločincem u povijesti". Istraga se trenutno koncentrira na Njemačku i SAD, gdje je Watkins često boravio na turnejama sa svojim bendom, ali malo je vjerojatno da će se majke silovane djece same javiti.

U ovom slučaju policija ima mnogo "putra na glavi". Naime, njegove bivše djevojke su njegovu sklonost pedofiliji prijavljivale policiji kada su shvatile o kakvom se monstruoznoj osobi radi, ali policajci su ignorirali njihove prijave. Watkinsova bivša djevojka Joanne Majic prijavila ga je 2008. godine, pa je čak policiji proslijedila i imena, dob i adrese djece koje je čudovišno seksualno zlostavljao bezdušni pedofil Watkins. Prijavljivala ga je osam puta u četiri godine. Umjesto pokretanja istrage, jedan policajac ju je upozorio da bi ona mogla zaraditi prijavu zbog uznemiravanja.

Druga njegova bivša djevojka, Joanne Mjadzelics, rekla je kako je policijska nesposobnost potaknula Watkinsa da postane još bezobzirniji, uvjeren da je nepobjediv.

Do trenutka uhićenja prijave zgroženih obožavatelja i bivših djevojaka bezuspješno su pristigle na čak šest policijskih adresa.

Na koncu je Watkins ulovljen pukim slučajem, kada su ga prije godinu dana uhitili zbog droge i usput pronašli videosnimku na kojoj napada bebu. Čak i tada mu je dvaput odobrena jamčevina prije nego što je optužen.

Njegovi odvjetnici su tvrdili da Watkins vjeruje kako su mu 'smjestili' opsjednuti obožavatelji jer je bio previše drogiran da bi se sjećao zlostavljanja. U jednom telefonskom razgovoru iz zatvora rekao je da njegovi zločini "nisu toliko loši" i da će pokušati šarmom pridobiti porotu. Jednom je svom prijatelju par rekao da je priznao krivnju samo da izbjegne suđenje i da nije pedofil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 04:22