STRAVA U BRAČNOJ NOĆI

MLADOŽENJA OSUĐEN NA 18 GODINA ZATVORA Silovao djevojčicu dok je trudna supruga spavala vrata do

William Jordan (59) iz Londona osuđen je zbog silovanja 14-godišnjakinje, ali i višekratnog silovanja dadilje (11) svog djeteta

Mladoženja koji je silovao 14-godišnju djevojčicu u noći svog vjenčanja dok je njegova trudna novopečena supruga spavala vrata do, osuđen je jučer na 18 godina zatvora.

William Jordan (59) iz Londona osuđen je zbog tog silovanja, ali i višekratnog silovanja dadilje svog djeteta.

Jordan je, naime, tinejdžericu napao nakon svog vjenčanja 1973. godine dok je spavala u kući obiteljskih prijatelja. Iskrao se iz bračnog kreveta i silovao je u sobi do.

Žrtva za stravični događaj nije nikome rekla punih 40 godina, sve dok ju nije kontaktirala policija koja je istraživala povezano seksualno zlostavljanje i zadobila njezino povjerenje.

Njegova druga žrtva, 11-godišnja djevojčica, radila je kao dadilja u njegovoj kući od 1977. do 1079. godine.

On i njegova žena otišli bi u pub, a Jordan bi se iskrao, otišao do kuće i, ako je njegovo dvoje djece spavalo, silovao 11-godišnjakinju. Potom bi se vratio supruzi kao da se ništa nije dogodilo.

Policija je kazala kako se to dogodilo više puta u dvije godine, odnosno gotovo svaki put kad bi djevojčica došla čuvati njihovu djecu.

- Već je imala mizeran život u obiteljskom domu, nasilnog oca i majku koja se o njoj nije brinula. Kazala je poroti da je voljela vašu djecu i da su za nj predstavljala svojevrstan bijeg od stvarnost. Vi ste to znali i svejedno ste odlučili iskoristiti njezinu nemoć. Godinama ste bili lažljivi grabežljivac i zlostavljač djece - kazao je sudac Oliver Sells, prije nego li mu je izrekao dugogodišnju zatvorsku kaznu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. rujan 2024 06:32