KUPIO JE I KUĆU

Obrat u priči oko monstruma iz Gradačca: Prošle srijede trebao se vjenčati sa ženom iz Njemačke!

Ubojica je kupio i kuću u Brčkom u koju se trebao preseliti

Nermin Sulejmanović, prizori iz Gradačca

 /Instagram Screenshot/ Antonio Balic/ Cropix

Masovni ubojica iz Gradačca Nermin Sulejmanović za prošlu je srijedu (16. kolovoz) imao zakazano vjenčanje s trećom ženom, doznaje portal Istraga.ba. Vjenčanje je trebalo biti obavljeno u Brčkom, a žena koja mu je trebala postati supruga je, kako doznaje portal, iz Njemačke.

Sulejmanović je tih dana kupio i kuću u Brčkom gdje se trebao preseliti, a razmatrao je i prodaju kuće u kojoj je živio s nevjenčanom suprugom Nizamom Hećimović. No, pet dana prije zakazanog vjenčanja, Sulejmanović je ubio nevjenčanu suprugu i još tri osobe u svom krvavom pohodu u Gradačcu. Svoj zločin uživo je prenosio na društvenim mrežama.

Posljednjih dana u medijima se spekuliralo o tome kako je ubojica doznao adresu na kojoj se nalazila njegova nevjenčana supruga, koja je napustila njihovu kuću nekoliko dana prije zločina. No, internom istragom je utvrđeno da policajka iz Gradačca Dženana Selimović nije otkrila lokaciju na kojoj se nalazila Sulejmanovićeva žrtva.

Sulejmanoviću propao plan lociranja Nizame

Ona je suspendirana zbog drugih veza sa Sulejmanovićem, koji je bio "kriminalno aktivno lice". Nermin Sulejmanović je, prema ranije objavljenim informacijama, bio administrator grupe koja je otkrivala policijske radare. Suadministratorica te grupe je, prema informacijama Istrage, bila kći načelnika policije u Gradačcu. No, nijedna od njih dvije nije otkrila adresu Nizame Hećimović.

image

Nizama Hećimović

Facebook

Jedan trag policije je posebno zanimljiv - nakon što ga je Nizama Hećimović napustila, Nermin Sulejmanović je, prema informacijama Istrage, zvao njezine rođakinje i rekao im da dođu po njezine stvari. U torbu je potom stavio telefon koji je povezao sa svojim telefonom.

Na taj je način, kako se navodi, namjeravao otkriti lokaciju na kojoj se nalazi njegova nevjenčana supruga. Rođakinje su, međutim, kako se navodi, nedaleko od kuće otkrile telefon u torbi i odlučile su vratiti Nizamine stvari Sulejmanoviću. Tako je propao njegov plan da je locira, piše portal.

Međutim, na dan ubojstva Sulejmanović je, sumnjajući da je Nizama kod tetke, otišao do njezine kuće, gdje je i pronašao nevjenčanu suprugu. Nakon što je upucao sina Nizamine tetke, oteo je svoju nevjenčanu suprugu i nakon toga započeo svoj ubilački pohod.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:53