PUTINOV ŠEF DIPLOMACIJE

Lavrova su pitali za smrt Jevgenija Prigožina. Njegova reakcija širi se mrežama poput požara...

Ruskog ministra vanjskih poslova novinar je pitao koliko je blisko surađivao s Jevgenijem Prigožinom

Sergej Lavrov

 Screenshot/Twitter

Ruski predsjednik Vladimir Putin prvi se put obratio javnosti nakon zrakoplovne nesreće u kojoj je navodno poginuo šef grupe Wagner Jevgenij Prigožin. Putin je u govoru koji je prenosila televizija uputio sućut Prigožinovoj obitelji.

U govoru koji je prenosila televizija, Putin je Prigožina nazvao talentiranim poslovnim čovjekom i rekao da će istražitelji ispitati što se dogodilo, ali da će za vještačenje nesreće trebati vremena.

U međuvremenu, mnogo drugačije na pitanje o navodno pokojnom šegu Wagnera reagirao je ruski šef diplomacije Sergej Lavrov, nekad na Zapadu iznimno cijenjen, a danas prezren diplomat.

Na X-u, društvenoj mreži ranije poznatoj kao Twitter, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova Anton Geraščenko, objavio je snimku na kojoj novinar pita Lavrova koliko je bliska bila njegova suradnja s Prigožinom.

Pitanje mu je postavio u hodu, a Lavrovu se očito nije svidjelo te je također u hodu odgovorio, kako je ironično primijetio Geraščenko u komentaru svoje objave, na način kojim "Lavrov još jednom pokazuje svoje iznimne diplomatske vještine".

"Odakle si je**** ti došao?", rekao je Lavrov.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 01:24