SKANDALOZNA IZJAVA

GRADONAČELNIK SOČIJA 'Mi ovdje ne odobravamo takav način života. Kod nas gayeva naprosto nema'

 Screenshot

SOČI - Rado ćemo u gradu ugostiti svakog tko nam dođe na Olimpijske igre. Baš nas briga jeste li gey ili ne. To je vaš život. Doduše mi ovdje na Kavkazu mi ne odobravamo takav način života. Kod nas geyeva naprosto nema, kazao je u intervjuu BBC-u gradonačelnik Sočija Anatolij Pahomov. Najskuplje i najsigurnije igre u povijesti ( 50 milijardi dolara , a o sigurnosti se brine 40 tisuća policajaca i vojnika) počinju 7 veljače.

Na pitan je novinara trebaju li se geyevi u Sočiju skrivati , Pahomov je kazao – Ne, to je njihova stvar.

Doduše, ekipa BBC je u središtu Sočija pronašla i gay-klub, no tamošnji posjetioci nisu željeli pred kamere i bili su, kaže BBC « oprezni u svojim izjavama». Oporbeni čelnik Boris Nemcov kazao je da su izjave Pahomova smiješne i da samo štete ugledu grada i Rusije.

I ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je kako u Rusiji «drugačije seksualne orijentacije u Rusiji nisu diskriminirani». Antigey zakon koji je Rusija nedavno prihvatila izazvao je buru negodovanja na Zapadu, a zbog toga su otkazali dolazak u Soči na otvaranje ZOI-a američki predsjednik Barack Obama te njemačka kancelarka Angela Merkel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 15:52