BARBARI

FOTO: ŠTO SE DOGAĐA S OVIM SVIJETOM?! Seljaci kamenovali izgladnjele orangutane koji su čudom preživjeli veliki šumski požar

 AFP

Društvo za zaštitu životinja objavilo je zastrašujuće fotografije potpuno iscrpljenih i ozlijeđenih orangutana koji su jedva preživjeli požare u šumama Indonezije samo da bi ih poslije dočekali bijesni seljaci s kamenjem.

Požari koji haraju tamošnjim šumama zamalo su ubili nesretne orangutane koji su usprkos činjenici da danima nisu jeli, nekako probili vatreni obruč i dokopali se 'sigurne zone'. Orangutan i njegovo mladunče hranu su pokušali pronaći u jednom selu, ali tamošnji žitelji nisu bili oduševljeni njihovom idejom te su ih 'izrešetali' kamenjima. Pokušali su ih uhvatiti i zavezati, ali u posljednji trenutak spasili su ih ljudi iz društva za zaštitu životinja.

- Velika sreća je da smo tamo naišli na vrijeme, jer da smo zakasnili, orangutani bi zasigurno bili mrtvi - rekla je Karmele Llano Sanchez.

- Majka je bila užasno mršava. Jadna nije jela mjesecima zbog požara...

Foto: AFP

Spasitelji su odmah uspavali majku, pružili joj prvu pomoć i ukrcali u kamion koji ju je odveo do veterinara. Kažu da oporavak ide vrlo dobro.

- Oduševljeni smo i oporavkom malog Gita. Naravno, čeka ih dug put do potpunog oporavka i povratka u divljinu, ali najvažnije je da su u sigurnim rukama. Nažalost, oni nisu jedini orangutani koji trebaju našu pomoć. Naši spasioci svaki dan riskiraju svoje živote kako bi spasili ova predivna stvorenja - rekao je Alan Knight.

Foto: AFP

Foto: AFP

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:49