NA TERENU 440 GASITELJA

VIDEO: STRAVA U RUSIJI Veliki požar progutao cijelu psihijatrijsku bolnicu, deseci mrtvih i ozlijeđenih: 'Pacijenti su bili zavezani za krevete'

 Screenshot/Twitter

MOSKVA - Najmanje 22 ljudi je poginulo i još toliko je ozlijeđeno u požaru koji je u nedjelju zahvatio neurološku bolnicu u selu Alferovka u jugozapadnoj Rusiji, izvijestili su lokalni mediji, a prenosi RT.

Vatrogasci pretražuju ruševine drvene konstrukcije velike 600 četvornih metara koju je progutala vatra, a pri požaru se urušio čitav krov.

U zgradi je u trenutku izbijanja požara bilo oko 70 pacijenata i četiri člana medicinskog osoblja. Iz goruće zgrade evakuirano je samo 57 osoba, nakon čega su neki poginuli na putu do bolnice, a za jednom osobom se traga.

U bolnici namijenjenoj za liječenje 140 pacijenata, najmanje 50 bilo je privezano za krevet, izvijestila je RIA citirajući bolničko osoblje. Pacijenti koji u požaru nisu ozlijeđeni odmah su premješteni u drugu zgradu i na sigurnom su.

Više od 440 vatrogasaca i i 80 vozila gasilo je požar i pomagalo unesrećenima te je on stavljen pod kontrolu nešto iza ponoći. Uzroci požara nisu poznati, a sumnja se da je uzrok kratki spoj ili neispravne žice, rekao je glasnogovornik civilne obrane. U tijeku je očevid.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:40