AUBREY MCCLENDON

NESREĆA, SUICID ILI NEŠTO TREĆE? 'Kralj plina' poginuo u misterioznom sudaru dan nakon što su ga optužili za teške malverzacije

 Reuters

Aubrey McClendon (56), osnivač i bivši direktor druge najveće kompanije za vađenje i prodaju prirodnog plina u SAD-u, poginuo je u teškoj prometnoj nesreći. Ono što je nevjerojatno u cijeloj priči, moćni biznismen život je izgubio samo dan nakon što je protiv njega podignuta optužnica zbog namještanja natječaja za posao eksploatiranja plina i nafte.

Legenda američke energetske industrije i bivši izvršni direktor Chesapeake Energyja poginuo je nakon što se zabio u nadvožnjak. Policija je potvrdila da je prebrzo vozio, ali još nisu utvrdili zašto je automobil tako naglo skrenuo s ceste.

- Praktički se zabio ravno u zid - rekao je šef policije Oklahoma Cityja.

Policija nije htjela nagađati radi li se o nesreći ili samoubojstvu, ali činjenica je da su McClendona čekale teške optužbe za malverzacije koje su poprilično ukaljale njegovu inače besprijekornu karijeru. Biznismena su optužili da je namještao natječaje i osobno odlučivao koja će kompanija dobivati posao i crpiti naftu i plin. Ministarstvo pravosuđa nije htjelo otkriti s kojim tvrtkama je Chesapeake Energy dogovarala prljave poslove.

- Svi koji me znaju znaju da nema šanse da bih ja uradio nešto protuzakonito! Ovim poslom se bavim 35 godina i moji rezultati govore sami za sebe - govorio je uzrujani McClendon dan prije svoje smrti...

McClendon je napustio svoju matičnu kompaniju 2013. godine i osnovao American Energy Partners u kojoj je bio izvršni direktor. Također, bio je suvlasnik i NBA kluba Oklahoma Cityja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:31