FOTO: MUMIFICIRAN

MISTERIOZNA SMRT NJEMAČKOG PUSTOLOVA Oplovio svijet u samoći, nitko ga nije vidio 7 godina, a onda su ga našli u stanju koje je šokiralo sve

 Barobo Police Station

Njemački avanturist Manfred Fritz Bajorat (59) pronađen je mrtav na svojoj jedrilici koja je slomljenog jarbola plutala pokraj obale na jugu Filipina, piše britanski Daily Mail .

Bajorata su pronašla dvojica ribara blizu gradića Barobo, a šokiralo ih je stanje u kojem su zatekli leš. Njegovo "mumificirano" tijelo bilo je u sjedećem položaju pokraj radio-telefona, naizgled u očajničkom pokušaju da uputi posljednji SOS poziv.

U kabini su pronađene osobne stvari preminulog, među njima i fotoalbumi i konzerve hrane. Nijemac je identificiran zahvaljujući osobnim dokumentima koji su pronađeni u jahti, ali ostaje nejasno zašto je umro i je li možda ubijen. Policija trenutno nastoji rekonstruirati njegovo kretanje kako bi doznali što mu se zapravo dogodilo.

Barobo Police Station

Foto: Barobo Police Station

Navodno je 2008. godine prekinuo sa ženom, koja je poslije preminula od raka, a koja je s njim putovala jedno vrijeme. Po pričama ljudi koji su ga upoznali na njegovim putovanjima bio je iskusan pomorac koji si ne bi dozvolio da tek tako uleti u oluju.

U svakom slučaju, Bajoratovo tijelo prevezeno je u Butuan City na aobdukciju, dok su iz filipinske policije izjavili da "nema dokaza da je na brodu bila druga osoba, niti je pronađeno bilo kakvo oružje". Doktor Mark Benecke iz Kölna rekao je za njemački Bild da bi se moglo raditi o prirodnoj smrti:

- Način na koji sjedi indicira nenadanu smrt, vjerojatno od infarkta.

Barobo Police Station

Foto: Barobo Police Station

Bajorat je inače posljednjih 20 godina plovio svijetom na svojoj 12-metarskoj jedrilici Sayo. Prema napisima njemačkih medija, mrzio je oštre zime u svojoj domovini te je zato plovio toplim morima. Iako po nekim izvješćima nije nikog kontaktirao zadnjih sedam godina, policija ne vjeruje da je toliko dugo plutao mrtav.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:38