NOVI ‘TWITTER‘

Bivši Trumpov savjetnik pokrenuo novu društvenu mrežu; Trump, zasad, još nema račun

Miller je rekao da se nada da će se Trump pridružiti platformi, no i da bivši predsjednik razmatra brojne mogućnosti
Donald Trump na svom mobitelu
 Saul Loeb/AFP

Jason Miller, bivši viši savjetnik bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, pokrenuto je društvenu platformu GETTR, koja nalikuje društvenoj mreži Twitter, s koje je Trump doživotno izbačen.

GETTR se na Googleu i App storeu reklamira kao "nepristana društvena mreža za ljude širom svijeta", izvijestio je Politico.

Reuters piše da je Miller mjesecima naznačivao planove Trumpovog tima o pokretanju nove društvene platforme, nakon što je bivši predsjednik blokiran na mnoštvu mjesta na internetu, a poslije 6. siječnja i pobune u kojoj su njegove pristaše napale Kapitol.

Međutim, Trump nema službeni račun na GETTR-u.

Miller je u razgovoru za Fox News rekao da se nada da će se Trump pridružiti platformi, no i da bivši predsjednik razmatra brojne mogućnosti. Kazao je i da Trump ne financira platformu.

Bivšem američkom predsjedniku trajno je zabranjen pristup Twitteru, na Facebooku je suspendiran najmanje do 2023. godine, a na YouTubeu dok se ne utvrdi da se smanjio rizik od poticanja nasilja.

Trump, koji je nedavno ugasio kratkotrajni blog na svojoj internetskoj stranici, prošlog vikenda, uoči svog skupa u Ohiju. pridružio se video platformi Rumble.

Trumpova glasnogovornica nije trenutno odgovorila na Reutersov zahtjev za komentar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. studeni 2023 00:52